Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Beauguel: Nechci si připouštět žádný tlak. Góly ale sebevědomí pomůžou

Dvěma góly ozdobil Jean-David Beauguel své premiérové utkání za Plzeň a pomohl deklasovat Ústí nad Orlicí 6:0. Francouzský útočník přípravu s třetiligovým soupeřem nepřeceňoval, zároveň však věřil, že mu branky dodají sebevědomí na začátku nového angažmá.

Jean-David Beauguel
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Jsem šťastný, že jsem skóroval v prvním přípravném zápase. Samozřejmě jsme hráli proti týmu ze třetí ligy, ale pro moje sebevědomí je to dobré," řekl Beauguel po úvodním duelu zimní přípravy v Plzni.

Proti Ústí odehrál druhý poločas a gólově se prosadil v 63. a 76. minutě. Z nového týmu i spoluhráčů má dobrý pocit.

"Jdeme krok za krokem. Víme, že jarní sezona letos začíná dříve, takže musíme dál pracovat a být připraveni na první soutěžní zápas," uvedl šestadvacetiletý útočník, který přišel do Viktorie po vypršení smlouvy ve Zlíně.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň začala přípravu šestigólovou výhrou

U úřadujících mistrů chce navázat na povedený podzim, kdy dal za "ševce" devět ligových branek a byl třetím nejlepším střelcem soutěže.

"Musím pokračovat v tom, co jsem dělal ve Zlíně. Nechci si připouštět žádný tlak, jenom chci dělat to, co umím," podotkl Beauguel.

"Mám tady všechno pro to, abych se zlepšoval. Jsem velmi šťastný a už jsem říkal, že je pro mě poctou a výzvou hrát za Viktorii Plzeň. Teď jenom musím pracovat a ukázat, co ve mně je," doplnil rodák ze Štrasburku.

Ve Viktorii mu je zatím lidsky nejblíže další zimní posila Joel Kayamba z Konga, s nímž může komunikovat i ve francouzštině.

"Je moc brzo říct, že je to můj největší kamarád, ale samozřejmě se s ním cítím lépe, protože mluvíme francouzsky. Když něčemu nerozumím, tak jdu za ním a on mi to přeloží. Nebo můžu mluvit s asistentem," přiblížil Beauguel, který by v Plzni rád zapracoval i na češtině.

"Budu se teď snažit víc mluvit česky, protože vím, že všichni hráči tady nemluví dobře anglicky. Ale mám z týmu dobrý pocit, snažím se mluvit s Limberským, Petrželou i se všemi kluky," dodal bývalý fotbalista pražské Dukly nebo nizozemského Waalwijku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články