Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň začala přípravu kanonádou. Beaguel se trefil dvakrát, Pačinda jednou

Dominantní vstup do přípravy měli fotbalisté Plzně. V úvodním utkání deklasovali třetiligové Ústí nad Orlicí 6:0. Při premiéře za mistrovskou Viktorii dvakrát skóroval Jean-David Beauguel, jednou se trefila i další zimní posila Erik Pačinda.

Erik Pačinda (vlevo) se raduje z gólu v dresu Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

"Přesně to splnilo očekávání, které jsme měli. Nikdo se nezranil, soupeř byl příjemný. Je to součást přípravy a tréninků," řekl asistent plzeňského trenéra Dušan Fitzel.

"Jsem rád, že jsem skóroval v prvním přípravném zápase. Samozřejmě jsme hráli proti soupeři ze třetí ligy, ale pro moje sebevědomí je to dobré," doplnil Beauguel.

Domácí zlomili odpor outsidera ve 30. minutě, kdy Jakub Řezníček zužitkoval centr Marka Bakoše. Těsně před koncem prvního poločasu zvýšil Pačinda střelou téměř od rohového praporku.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň začala přípravu šestigólovou výhrou

Plzeňští dominovali i v odlišné sestavě po změně stran. V 53. minutě se prosadil Ubong Ekpai ranou zpoza šestnáctky, pak poprvé uspěl Beauguel po přihrávce Milana Havla.

V 71. minutě Patrik Hrošovský zamířil po zemi přesně k tyči a čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre Beauguel, který využil centr od Romana Hubníka. Francouzský útočník naskočil až do druhé půle stejně jako třetí zimní akvizice Viktorie Joel Kayamba. Konžský záložník ale debut na rozdíl od svých kolegů gólem neoslavil.

"Beauguel i Kayamba přinesli zase něco nového. Kayamba byl extrémně rychlý, prosazoval se, což bylo strašně příjemné. Beauguel dal dva góly. Takže v tuhle chvíli vnímáme, že by to mohl být přínos," konstatoval Fitzel.

Svěřenci Pavla Vrby v zimní přípravě ještě přivítají v sobotu Sokolov a příští čtvrtek dalšího druholigového soupeře Ústí nad Labem. Poté Západočechy čeká dvoutýdenní soustředění ve španělské Málaze, kde narazí na další čtyři soupeře.

Viktoria Plzeň - Jiskra Ústí nad Orlicí 6:0 (2:0)

Branky: 63. a 76. Beauguel, 30. Řezníček, 45. Pačinda, 53. Ekpai, 71. Hrošovský.

Sestava Plzně: I. poločas: Sváček - Petržela, Hejda, Pernica, Kovařík - Šulc, Hořava, Bucha, Pačinda - Bakoš, Řezníček. II. poločas: Šiman - Havel, Piroch, Hubník, Limberský - Ekpai, Procházka, Hrošovský, Kayamba - Beauguel, Chorý. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články