Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern uťal neporazitelnost nováčka z Paderbornu a jde do čela

Berlín Fotbalisté Bayernu Mnichov ukončili v německé lize neporazitelnost nováčka z Paderbornu. V 5. kole zvítězil obhájce titulu 4:0 a posunul se do čela tabulky. Záložník Vladimír Darida přispěl svým prvním gólem v sezoně k remíze Freiburgu 3:3 s Hoffenheimem, krátce nato byl však vyloučen. Stuttgartu těsně uniklo první vítězství v novém ročníku, na hřišti favorizovaného Dortmundu vedl o dva góly, nakonec ale s Borussií remizoval 2:2.

Slavící hráči Bayernu Mnichov
zdroj: ISIFA/Getty Images autor: Alex Grimm

Bayern poslal do vedení už v osmé minutě Mario Götze po parádní patičce Thomase Müllera. Další zásah do sítě Paderbornu, který v dosavadních čtyřech kolech inkasoval jen dvakrát a nasbíral osm bodů, přidala letní posila z Dortmundu Robert Lewandowski. Na druhé straně měl největší šanci Alžířan Idir Uali, ale samostatný postup na brankáře Manuela Neuera nezužitkoval. Naopak v 78. minutě zvýraznil vedení Bayernu trefou zblízka Götze a skóre uzavřel Müller.

Freiburg s Daridou a obráncem Pavlem Krmašem stejně jako v pátek proti Hertě promrhal vedení. V Hoffenheimu vedl 2:0 a poté 3:2, když se z penalty s přehledem prosadil český reprezentační záložník. Krátce nato se však bývalý hráč Plzně snažil odehrát míč přes hlavu a zasáhl kopačkou do obličeje Kevina Vollanda. Deset minut před koncem byl Darida vyloučen a domácím se podařilo přesilovku zužitkovat, když v nastavení srovnal Jannik Vestergaard.

Dortmund před týdnem vstoupil úspěšně do Ligy mistrů výhrou 2:0 nad Arsenalem, v bundeslize ale od té doby nezvítězil. Po výsledku 0:2 v Mohuči dnes pustil po dvou brankách Daniela Didaviho VfB do trháku, který stačil už jen dohnat zásluhou tref Pierra-Emericka Aubameyanga a Cira Immobileho.

Leverkusenu zařídil posun na druhé místo jediným gólem zápasu s Augsburgem Son Hung-min. O skóre za Bayerem zaostává třetí Hannover, který rovněž 1:0 zásluhou záložníka Joselua zdolal na svém hřišti Kolín nad Rýnem.

Prvního ligového vítězství se dočkalo Schalke, které vyhrálo v Brémách 3:0. Útočník Václav Kadlec strávil zápas Frankfurtu s Mohučí na lavičce. Eintracht bez něj dokázal dohnat dvoubrankové manko a uhrál remízu 2:2.

Na výhru dál čeká poslední Hamburk, který v brance s Jaroslavem Drobným nenavázal na remízu s Bayernem a podlehl Mönchengladbachu. Českého brankáře překonal jediným gólem utkání se štěstím Max Kruse, když sám sobě nahrál první střelou do tyče. Záložník poraženého týmu Petr Jiráček zůstal na lavičce.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Bayern Mnichov - Paderborn 4:0 (8. a 78. Götze, 14. Lewandowski, 85. Müller), Brémy - Schalke 0:3 (48. Meyer, 51. Neustädter, 85. Barnetta), Eintracht Frankfurt - Mohuč 2:2 (45.+1 Meier, 82. Seferovic - 41. Hofmann, 44. Okazaki), Hoffenheim - Freiburg 3:3 (44. Elyounoussi, 63. Rudy, 90.+3 Vestergaard - 31. a 33. Frantz, 75. Darida z pen.), Dortmund - Stuttgart 2:2 (73. Aubameyang, 86. Immobile - 48. a 68. Didavi), Hannover - Kolín nad Rýnem 1:0 (5. Joselu), Hertha Berlín - Wolfsburg 1:0 (35. Kalou), Leverkusen - Augsburg 1:0 (33. Son Hung-min), Mönchengladbach - Hamburk 1:0 (25. Kruse).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články