Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Bayern ani Dortmund nezaváhaly, Kadlec je zpátky

Mnichov – Poprvé od dubnového zranění si zahrál v lize a hned přispěl k výhře Bayernu. Franck Ribéry jedním gólem pomohl úřadujícímu mistrovi k výhře 2:0 nad Stuttgartem. Důležitý návrat má za sebou také český útočník Václav Kadlec - ten odehrál za Eintracht Frankfurt poprvé od prosince celé utkání. Prohru 0:1 s Augsburgem však neodvrátil. Nezaváhal ani vicemistr z Dortmundu. Nad Freiburgem, v jehož základní sestavě figurovali Vladimír Darida a Pavel Krmaš, vyhrál 3:1.

Slavící hráči Bayernu Mnichov
zdroj: ISIFA/Getty Images autor: Alex Grimm

Úřadující bundesligový mistr se do první šance dostal ve 14. minutě, Müllerovu střelu vyrazil brankář Ulreich na roh. Do vedení se tak Bayern dostal až o třináct minut později - k odraženému míči se ve vápně dostal Mario Götze a vstřelil svůj první gól v sezoně.

Bayern byl i nadále pilnější v ofenzivním snažení, obrana Stuttgartu ale vzdorovala. Blízko druhé brance byli domácí v 75. minutě, kdy nejprve Xabi Alonso trefil břevno a Lewandowského dorážka skončila na tyči. Nakonec se z gólu radovali o deset minut později, trefil se Franck Ribéry, jenž se vrátil do sestavy Bayernu po zranění a odehrál první minuty v této sezoně.

Dortmund byl od začátku utkání s Freiburgem aktivnějším týmem, dostal se hned do několika vážných šancí. Ve 34. minutě otevřel skóre po Grosskreutzově pasu Kolumbijec Adrián Ramos, který do Borussie v létě přišel z berlínské Herthy. Na 2:0 zvýšil o sedm minut později japonský útočník Šindži Kagawa, jenž se do Dortmundu vrátil po dvouletém působení v Manchesteru United.

Na začátku druhého dějství ukázal povedený zákrok domácí gólman Weidenfeller, když Schmidovu hlavičku vytáhl nad branku. V 78. minutě na 3:0 přesprintoval půl hřiště Pierre-Emerick Aubameyang a skóroval po pouhých třech minutách na hřišti. V závěru na konečných 3:1 upravil Oliver Sorg.

Václav Kadlec v dresu Frankfurtu
zdroj: ČTK/DPA

Kadlec v základu, prohru ale neodvrátil

Po třech kolech má Frankfurt na kontě čtyři body a je desátý v tabulce. Reprezentační útočník Kadlec naposledy odehrál celých 90 minut 1. prosince proti Hannoveru. Pak už nastoupil v základní sestavě jen dvakrát, naposledy v únoru. Od té doby maximálně jen střídal a sbíral starty po minutách. 

V minulém kole však Kadlec jako střídající hráč zařídil gólem remízu 1:1 a vysloužil si šanci v základní sestavě. Nastoupil na pravé straně ofenzivy a patřil k nejaktivnějším domácím hráčům. Mimo jiné se po faulu na něj měla kopat penalta. Gólu se však dočkali jen hosté zásluhou Bobadilly. V dresu Augsburgu chyběl zraněný Jan Morávek.

Poprvé od února nastoupil v brance Hamburku Jaroslav Drobný, ale ani on nemohl slavit bodový zisk. Hamburk totiž na hřišti Hannoveru pokračoval v nevydařeném vstupu do sezony a prohrál 0:2. Na kontě má po třech kolech jediný bod a zůstává jediným týmem, který ještě neskóroval. V poslední půlhodině k tomu nepomohl ani reprezentační záložník Petr Jiráček. 

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Bayern Mnichov - Stuttgart 2:0 (27. Götze, 85. Ribéry), Dortmund - Freiburg 3:1 (34. Ramos, 41. Kagawa, 78. Aubameyang - 90. Sorg), Hertha Berlín - Mohuč 1:3 (86. Ronny z pen. - 36. a 90.+1 Okazaki, 70. Allagui), Hoffenheim - Wolfsburg 1:1 (56. Modeste - 89. Olič), Paderborn - Kolín nad Rýnem 0:0, Eintracht Frankfurt - Augsburg 0:1 (49. Bobadilla), Hannover - Hamburk 2:0 (13. Andreasen, 24. Sobiech).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články