Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern porazil Union a o skóre vede. Hložek při remíze Leverkusenu v základu, Schick trefil tyč

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve šlágru 22. kola německé ligy doma zvítězili nad Unionem Berlín 3:0 a znovu vedou tabulku o skóre před Dortmundem. Leverkusen s českými reprezentanty Adamem Hložkem a střídajícím Patrikem Schickem remizoval na hřišti Freiburgu 1:1 a je jedenáctý. Schick v nastavení trefil brankovou konstrukci.

Adam Hložek (vlevo) v zápase ve Freiburgu
zdroj: ČTK / DPA / Tom Weller

První gól v Mnichově vstřelil ve 31. minutě Choupo-Moting hlavou po Comanově centru. Za dalších devět minut vedení úřadujících mistrů navýšil Coman a třetí gól po další Müllerově asistenci přidal v nastavení první půle Musiala. Německý reprezentační záložník se trefil v den svých 20. narozenin.

I druhý poločas se odehrál v režii bavorského velkoklubu, další branku už však jeho hráči nepřidali především díky hostujícímu brankáři Rönnowovi. Třetí Union po domácí bezbrankové remíze s posledním Schalke v lize podruhé za sebou nevyhrál a na Bayern i Dortmund ztrácí tři body.

Bayer nastoupil v základní sestavě s Hložkem, který byl o poločase střídán. Freiburg poslal po půlhodině hry do vedení krásnou ranou z přímého kopu Grifo, který se 12. gólem v sezoně posunul na druhé místo v tabulce střelců. Remízu zařídil po Bakkerově milimetrovém centru "šajtlí" v 67. minutě Azmún.

Vyrovnávací gól padl minutu po Schickově příchodu na trávník. Český útočník pak mohl rozhodnout, ale ve druhé minutě nastavení po Demirbayově přihrávce ze strany trefil z hranice malého vápna jen tyč. Freiburg stála ztráta čtvrté místo, na kterém ho o bod vystřídalo Lipsko.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Mohuč – Mönchengladbach 4:0 (25. I Če-song, 49. Ingvartsen, 72. Ajorque, 90.+4 Weiper), Brémy – Bochum 3:0 (29. Füllkrug, 43. Schmidt, 59. Ducksch), Hertha Berlín – Augsburg 2:0 (61. Richter, 70. Lukebakio), Hoffenheim – Dortmund 0:1 (43. Brandt), Kolín nad Rýnem – Wolfsburg 0:2 (4. Gerhardt, 68. Arnold z pen.), Lipsko – Frankfurt 2:1 (6. Werner, 40. Forsberg - 61. Sow), Schalke - Stuttgart 2:1 (10. Drexler, 40. Bülter - 63. Sosa), Freiburg - Leverkusen 1:1 (29. Grifo - 67. Azmún), Bayern Mnichov - Union Berlín 3:0 (31. Choupo-Moting, 40. Coman, 45.+1 Musiala)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články