Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bayern opět poskočil do čela Bundesligy o bod před Dortmund

Bayern splnil úlohu favorita a je o skóre opět na čele Bundesligy. V 23. kole německé ligy porazil venku 2:1 Stuttgart. Dortmund si o den dřív poradil stejným výsledkem s Lipskem. Union Berlín uhrál doma s Kolínem nad Rýnem bezbrankovou remízu a na vedoucí bavorský celek ztrácí už pět bodů. Schalke zvítězilo v Bochumi 2:0, pošesté v řadě bodovalo a poprvé od 10. ligového kola se odpoutalo ode dna tabulky. Český reprezentant Alex Král odehrál za vítěze celé utkání.

Radost hráčů Bayernu
zdroj: Reuters autor: LEONHARD SIMON

První gól Bayernu vstřelil ve 39. minutě obránce de Ligt, který navíc o dvě minuty dříve zachránil svůj tým před inkasováním, když po Mavropanosově střele vykopl míč z brankové čáry.

Bayern znovu udeřil až v druhém poločase, když Choupo-Moting, který v pátek prodloužil smlouvu do léta 2024, zakončil oslnivou akci Bavorů gólem. Pro kamerunského reprezentačního útočníka to byl desátý ligový gól v sezoně.

Stuttgart v 88. minutě zaslouženě snížil gólem Perey, který do zápasu vnesl závěrečné drama, ale domácí už se na vyrovnání nezmohli. Bayern tak zvládl generálku na středeční osmifinále Ligy mistrů s Paris St. Germain, nad kterým první zápas venku vyhrál 1:0.

O první venkovní výhře Schalke v nejvyšší soutěži od listopadu 2019 a po 38 zápasech rozhodl v prvním poločase kuriózní vlastní gól brankáře Riemanna. Ten se marně natahoval po míči mířícím do branky, který nezastavil ani jeden ze dvou obránců u brankové čáry, a Riemann ho nechtěně posunul za ni. Jedenáct minut před koncem zpečetil zisk tří bodů Bülter. Schalke, které vede bývalý kouč Bochumi Thomas Reis, na jaře ještě neprohrálo.

Na poslední místo tabulky klesla právě Bochum, která prohrála počtvrté v řadě. Oba týmy mají shodně 19 bodů, stejně jako šestnáctý Hoffenheim a patnáctý Stuttgart.

Gól Leandra Barreira z prvního poločasu stačil Mohuči k tomu, aby porazila doma Hoffenheim 1:0 a americkému trenérovi Pellegrinu Matarazzovi uštědřila čtvrtou porážku ve čtvrtém utkání od jeho nástupu. Pavel Kadeřábek odehrál za hosty plnou porci minut.

Augsburg zdolal Werder Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance 2:1 a vyhrál i čtvrté domácí utkání v tomto roce.

Reus vyrovnal rekordmana Zorca

Dortmund rozhodl o vítězství nad čtvrtým týmem tabulky dvěma góly v prvním poločase. V 21. minutě proměnil penaltu kapitán Marco Reus a 159. trefou ve žlutočerném dresu vyrovnal rekordmana moderní éry klubu Michaela Zorca.

V 39. minutě přidal druhý zásah volejem zpoza vápna Emre Can. Čtvrt hodiny před koncem už jen snížil Emil Forsberg.

Borussia potvrdila skvělou formu a po Novém roce je nadále stoprocentní. V lize vyhrála poosmé v řadě, celkem nezaváhala v deseti soutěžních duelech za sebou.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Dortmund - Lipsko 2:1 (20. Reus z pen., 39. Can - 74. Forsberg), Augsburg - Brémy 2:1 (5. Beljo, 47. Maier - 16. Stage), Bochum - Schalke 0:2 (45. vlastní Riemann, 79. Bülter), Mohuč - Hoffenheim 1:0 (33. Barreiro), Mönchengladbach - Freiburg 0:0, Union Berlín - Kolín nad Rýnem 0:0Stuttgart - Bayern Mnichov 1:2 (88. Perea - 39. de Ligt, 62. Choupo-Moting).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články