Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bayern na debakl z poháru odpověděl střeleckými hody, slavil i Dortmund

Na šok pětigólového výprasku z poháru od Mönchengladbachu zareagovali fotbalisté Bayernu Mnichov dosti rázně. V 10. kole německé ligy zvítězili v Berlíně nad Unionem 5:2. Mnichované mají v čele tabulky dál bodový náskok na druhý Dortmund, který doma porazil Kolín nad Rýnem 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Darida nedohrál a Hertha podlehla Hoffenheimu

Bayern v Berlíně nakročil k výhře už v úvodním poločase, kdy se Lewandowski prosadil z penalty a poté z přímého kopu. Polský útočník si s 12 góly upevnil pozici nejlepšího bundesligového střelce. Třetí branku hostů vstřelil ve 35. minutě Sané, za Union ještě před pauzou snížil Giesselmann.

Po změně stran bavorskému favoritovi vrátil tříbrankový náskok Coman. Domácí odpověděli Ryersonovým snížením, ale v 79. minutě měl poslední slovo Müller, který navázal na předchozí dvě asistence.

Dortmund zvládl duel s Kolínem nad Rýnem i s početnou marodkou, na které je i nejlepší týmový kanonýr Haaland. Norskou hvězdu zastoupili ve 40. minutě Thorgan Hazard a po hodině hry střídající Tigges. Borussia vyhrála všech šest úvodních domácích zápasů ročníku, čímž vyrovnala klubový rekord.

Leverkusen bez zraněného českého útočníka Patrika Schicka na svém hřišti podlehl Wolfsburgu 0:2, potřetí za sebou v lize nezvítězil a je čtvrtý. Třetí pozici drží Freiburg po domácím triumfu 3:1 nad nováčkem Fürthem, který je poslední s jediným bodem.

Hoffenheim poslal do vedení v 19. minutě chorvatský útočník Andrej Kramarič, druhou branku přidal ještě před pauzou Sebastian Rudy. Hosté se ani po změně stran na korigování skóre nezmohli, a v závěru navíc museli hrát v oslabení. Kapitán Dedryck Boyata dostal v 76. minutě po ostrém faulu a následné konzultaci s videem červenou kartu.

Fotbalisté Augsburgu porazili Stuttgart 4:1 a ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství. Český brankář Tomáš Koubek zůstal v dresu vítězného celku na lavičce náhradníků. Tým trenéra Markuse Weinzierla setrvává s devíti body o skóre na sestupujícím 16. místě, Stuttgart prohrál v lize po čtyřech utkáních a je v neúplné tabulce třináctý.

Augsburg neměl před svými fanoušky dobrý vstup do utkání a prohrával už po sedmi minutách, kdy se prosadil Fuhrich. Domácímu celku však pomohli k obratu jeho obránci. Po půl hodině hry nejprve vyrovnal Oxford a v 52. minutě otočil duel jeho stoperský kolega Gouweleeuw. Druhou výhru Augsburgu v sezoně pak pojistili ještě ofenzivní hráči Niederlechner a Finnbogason.

Mönchengladbach navázal na pohárový triumf nad Bayernem Mnichov (5:0) a v lize zdolal Bochum 2:1. Výhry se Borussia dočkala po dvou zápasech a patří jí desáté místo.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Hoffenheim - Hertha Berlín 2:0 (19. Kramarič, 36. Rudy), Bielefeld - Mohuč 1:2 (42. Laursen - 25. I Če-song, 69. Burkardt), Dortmund - Kolín nad Rýnem 2:0 (40. Hazard, 64. Tigges), Freiburg - Fürth 3:1 (20. vlastní Asta, 39. Hofler, 79. Grifo z pen. - 74. Leweling), Leverkusen - Wolfsburg 0:2 (48. Nmecha, 51. Arnold), Union Berlín - Bayern Mnichov 2:5 (43. Giesselmann, 65. Ryerson - 15. z pen. a 23. Lewandowski, 35. Sané, 61. Coman, 79. Müller), Eintracht Frankfurt - Lipsko 1:1 (90.+4 Tuta - 35. Poulsen), Augsburg - Stuttgart 4:1 (30. Oxford, 52. Gouweleeuw, 72. Niederlechner, 81. Finnbogason - 7. Fuhrich).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články