Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Schick zařídil dvěma góly výhru Leverkusenu, Hoffenheim s Kadeřábkem prohrál ve Stuttgartu

Reprezentační obránce Pavel Kadeřábek se v 7. kole německé ligy v zápase Hoffenheimu proti Stuttgartu neprosadil a jeho celek prohrál 1:3. Patrik Schick si podmanil poslední zápas 7. kola bundesligy. Český útočník zařídil dvěma góly a asistencí výhru Leverkusenu 4:0 nad Bielefeldem. Fotbalisté Dortmundu porazili Augsburg 2:1 a jsou v neúplné tabulce druzí o bod za Bayernem Mnichov, který poprvé v sezoně prohrál, když nestačil na Frankfurt. Český brankář Tomáš Koubek do utkání za poražený Augsburg nenastoupil. Na třetí příčce je o skóre Freiburg, který zvítězil na hřišti Herthy Berlín 2:1. Vladimír Darida zůstal v domácím týmu na lavičce náhradníků.

Fotbalisté Hoffenheimu v utkání proti Stuttgartu
zdroj: ČTK/Pressefoto Rudel autor: Robin Rudel

Před prvním gólem Bayeru přistrčil Schick míč k volnému Moussovi Diabymu a francouzský útočník prostřelil brankáře Stefana Ortegu. Poté přišla Schickova chvíle. Autor pěti branek na letošním mistrovství Evropy si naběhl mezi stopery, převzal přihrávku Floriana Wirtze a zvýšil vedení Leverkusenu.

Výborný výkon korunoval Schick v 57. minutě, kdy se natlačil před obránce a po centru Jeremieho Frimponga z pravé strany skóroval hlavou. V 75. minutě uvolnil český reprezentant místo Lucasi Alariovi.

Kadeřábkův Hoffenheim prohrál ve Stuttgartu 1:3. Reprezentační obránce odehrál úvodních 57 minut, než jej vystřídal Kevin Akpoguma. Druhou porážku po sobě si připsal Wolfsburg, jenž nestačil doma na Borussii Mönchengladbach a podlehl také 1:3.

Dortmund, který se musel v zápase s Augsburgem obejít bez zraněného Erlinga Haalanda, se dostal do vedení v 10. minutě, kdy proměnil pokutový kop Raphaël Guerreiro. Hosté sice vyrovnali po půlhodině hry díky dorážce Andiho Zeqiriho, o čtvrtém vítězství vestfálského celku z posledních pěti ligových zápasů však rozhodl v 51. minutě Julian Brandt.

První prohru v sezoně má za sebou Bayern

Bayern využil herní převahu po necelé půlhodině, kdy se po sklepnutí od Roberta Lewandowského prosadil Leon Goretzka. Vedení Mnichovanům však vydrželo pouze tři minuty. Na rohový kop si naskočil Martin Hinteregger a srovnal.

Premiérovou výhru po nepovedeném začátku sezony vystřelil Frankfurtu Kostič. Srbský útočník v 83. minutě využil ojedinělý ofenzivní výpad hostů a střelou z úhlu překonal Manuela Neuera. Bayern podlehl Frankfurtu podruhé za sebou, v únoru prohrál taktéž 1:2.

Ve výborném startu do sezony pokračoval také Freiburg, jenž vyhrál na hřišti Herthy 2:1 a jako jediný vedle Bayernu drží v ročníku neporazitelnost. Čtvrtou výhru týmu trenéra Christiana Streicha vystřelil 12 minut před koncem pohotovými nůžkami Nils Petersen.

Mönchengladbach uspěl proti Wolfsburgu, Lipsko vyhrálo nad Bochumí

Hoffenheim s Kadeřábkem mohl jít na hřišti Stuttgartu do vedení v 17. minutě, ale Ihlas Bebou trefil jen břevno. Domácí naopak udeřili o chvíli později po hlavičce Marca Olivera Kemfa. Po vystřídání českého obránce pak Hoffenheim inkasoval ještě dvakrát zásluhou Konstantinose Mavropanose a Roberta Massima. Porážku zmírnil v závěru Jacob Bruun Larsen. Stuttgart vyhrál v lize po pěti zápasech.

Mönchengladbach uspěl na hřišti Wolfsburgu díky povedenému úvodu, již v sedmé minutě vedl po brankách Breela Embola a Jonase Hofmana o dva góly. Domácí sice vrátil do hry v první půli Luca Waldschmidt, ale čtvrt hodiny před koncem byl po faulu v pokutovém území a druhé žluté kartě vyloučen Maxence Lacroix. Lars Stindl sice nařízenou penaltu neproměnil, nicméně v nastaveném čase zpečetil vítězství hostů osmnáctiletý americký obránce Joe Scally.

Mönchengladbach se posunul s deseti body na osmé místo, Wolfsburg má o tři body více a je pátý.

Hlavní podíl na výhře Lipska 3:0 nad Bochumí měl Christopher Nkunku, který vstřelil dvě branky a potvrdil formu z předchozích duelů. Francouzský záložník v posledních pěti zápasech vstřelil osm branek a táhne tým, který po odchodu trenéra Juliana Nagelsmanna zatím spíše tápe. První branku Lipska vstřelil v 70. minutě André Silva. Lipsko je po druhé výhře za sebou s deseti body sedmé, Bochum předposlední.

Německá fotbalová liga - 7. kolo

Dortmund - Augsburg 2:1 (10. Guerreiro z pen., 51. Brandt - 35. Zeqiri), Hertha Berlín - Freiburg 1:2 (70. Piatek - 17. Lienhart, 78. Petersen), Stuttgart - Hoffenheim 3:1 (18. Kempf, 60. Mavropanos, 81. Massimo - 84. Bruun Larsen), Wolfsburg - Mönchengladbach 1:3 (25. Waldschmidt - 5. Embolo, 7. Hofmann, 90.+5 Scally), Lipsko - Bochum 3:0 (74. a 79. Nkunku, 70. André Silva), Mohuč - Union Berlín 1:2 (39. Ingvartsen - 69. a 73. Awoniyi), Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 1:2 (30. Goretzka - 32. Hinteregger, 84. Kostić), Bielefeld - Leverkusen 0:4 (24. a 57. Schick, 18. Diaby, 90.+1 Demirbay z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články