Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Bayern chce dát zlatou tečku za sezonu snů. Útok giganta na další trofej zkusí zastavit Tigres

V loňské sezoně vyhráli vše, co šlo, včetně Ligy mistrů, díky čemuž se dostali na mistrovství světa klubů. A i na něm mají fotbalisté Bayernu Mnichov našlápnuto na celkový triumf. Ve finále hraném v katarském Rajjánu budou usilovat o šestou trofej v jednom ročníku, čímž by vyrovnali rekord Barcelony z roku 2009. Jejich soupeřem jsou mexičtí Tigres, kteří při premiérové účasti na šampionátu můžou vyhrát jako první mexický tým. Přímý přenos sledujte od 18:50 na ČT2 nebo webu ctsport.cz.

Robert Lewandowski
zdroj: REUTERS autor: Mohammed Dabbous

Německý celek coby vítěz evropské Ligy mistrů začal turnaj tradičně až v semifinále. V něm díky dvěma brankám kanonýra Roberta Lewandowského porazil egyptské mužstvo Al Ahlí 2:0.

Tigres museli na cestě do finále zdolat dva soupeře: ve čtvrtfinále korejský celek Ulsan 2:1 a poté brazilský tým Palmeiras 1:0. O všechny tři góly Tigres se postaral francouzský útočník André-Pierre Gignac.

Bayern v minulém roce vedle Ligy mistrů ovládl také německou ligu, domácí pohár i Superpohár a evropský Superpohár. Na mistrovství světa klubů triumfoval už v roce 2013.

Je nám líto, video expirovalo.
Tigres na MS klubů vyřadili Palmeiras

"Chceme šampionát vyhrát. Pokud bychom uspěli, šestým titulem bychom završili úžasnou sezonu. Byl by to mimořádný úspěch, dokonce i ve výjimečné historii Bayernu," řekl trenér Hans-Dieter Flick.

"Bude to velké utkání. Užíváme si to tady. Mistrovství světa klubů je pokaždé mimořádné. Doufám, že ve finále předvedeme ještě lepší výkon a nebudeme potřebovat tolik šancí," uvedl Lewandowski.

Tigres, kteří vyhráli Ligu mistrů středoamerické zóny CONCACAF, se do finále dostali jako první mexický tým. "Nikomu se to předtím nepodařilo, chceme ale víc. Přijeli jsme sem s nadějí, že zvedneme trofej. Teď jsme blízko dosažení našeho cíle," prohlásil pro fifa.com útočník Carlos González.

Od roku 2012, kdy klubové mistrovství světa vyhráli brazilští Corinthians, dominují turnaji evropské celky. Minulé vydání opanoval Liverpool, historicky nejúspěšnějším týmem je Real Madrid se čtyřmi trofejemi.

Finále má výkop v 19:00 SEČ. Přímý přenos odvysílá ČT2. Kvůli koronavirové pandemii může být stadion zaplněn z 30 procent.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články