Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barošova trefa Baníku nepomohla, o výhře "Klokanů" rozhodl Reiter

Mizérie ostravského Baníku trvá, Bohemians 1905 naopak šňůru bez vítězství ukončili. V předehrávce 10. kola nejvyšší soutěže porazili slezský klub 2:1 a poskočili do klidného středu tabulky. Svěřenci trenéra Radima Kučery podeváté za sebou neuspěli a mohou se propadnout do sestupového pásma. Po přesném zásahu Baroše sice vedli, ale Kabajev s Reiterem, který vstřelil první ligový gól, skóre otočili. 

Fotbalisté Bohemians 1905 (vpravo) se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Utkání ve vršovickém Ďolíčku bylo soubojem nejhoršího útoku soutěže v podání domácích s nejhorší obranou v podání ostravského celku. Pro Bohemians bylo komplikací zranění Tetteha, místo něhož nastoupil v útoku Kabajev. V sestavě Baníku nechyběl bývalý reprezentant Baroš a oba zmínění byli klíčovými postavami zápasu.

"Klokani" byli od začátku mírně aktivnější, jenže měli očividné problémy s vysunutým presinkem soupeře. Na první vážnější šanci si proto fanoušci museli počkat do 11. minuty, kdy Luts netrefil v akrobatické pozici odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostál: Věděli jsme, že výhra nás může odpíchnout

O devět minut později naopak udeřili hosté prostřednictvím svého kapitána. Na přímý kop z hloubi pole si totiž naskočil Baroš a hlavou zaznamenal svůj čtvrtý zásah v sezoně. Byl však v jasném ofsajdu, což sudí nepostřehli a gól uznali.

Krátce nato ovšem ostravský kanonýr ostře fauloval domácího kapitána Jindřiška a mohl být rád za žlutou kartu.

Bohemians se snažili, ale dlouho ukazovali, proč v předchozích devíti kolech dali jen pět branek. Zejména centry ze stran postrádaly přesnost. Nicméně ve 33. minutě Luts dloubnul míč za obranu a Kabajev se krásně trefil z voleje. I jeho branka ale padla z ofsajdu.

Ruský útočník byl hodně aktivní, ale nejprve pokazil nadějný brejk a po další spolupráci s Maškem pálil vedle. Vaníčkovu střelu následně chytil brankář Vašek.

V 58. minutě však svěřenci Martina Haška skórovali. Po rychlé akci se dostal míč ke střídajícímu Reiterovi a ten ani ne po dvou minutách na hřišti prostřelil Vaška. Asistent sudího sice odmával ofsajd, ale hlavní rozhodčí postřehl, že míč k úspěšnému střelci přistrčil v souboji jeden z hostujících hráčů a gól uznal.

"Slyšel jsem sudího, jak křičí, ať hrajeme, takže ani nevím, že byl praporek nahoře. Je to fantastický pocit rozhodnout. Zvláště když já opravdu nejsem střelec," řekl Reiter.

Brzy mohl odpovědět Hrubý, z přímého kopu z hranice vápna ovšem trefil jen připravenou zeď domácích hráčů. O chvíli později z ještě lepší pozice zamířil De Azevedo nad branku. Bohemians v závěru posílili obranu o kapitána Krcha, vracejícího se po zranění, a důležitou výhru už ubránili.

10. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 33. Kabajev, 58. Reiter - 20. Baroš. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Hůlka - Baroš, Pokorný. Diváci: 3872.

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Vaníček (56. Reiter), Hašek ml., Mašek (66. Nečas), Luts - Kabajev (81. Krch). Trenér: Hašek st.

Baník Ostrava: Vašek - Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný - De Azevedo (81. O. Šašinka), Hrubý, Hlinka, Stáňa (46. Pazdera) - Baroš, J. Šašinka (61. Poznar). Trenér: Kučera.

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Byl to důležitý zápas. Kdybychom dnes neuspěli, tak bychom se dostali do vod, kde být nechceme. Naopak výhrou jsme si hodně pomohli. Všechny gólové situace byly problematické, v budoucnu by se mohly případně řešit videem, jehož jsem jednoznačným zastáncem. Vítězný gól ale byl regulérní, za což jsem rád, protože by mi to jinak kazilo radost. Původně asistent zvedl praporek, takže jsem se ani neradoval. Pokud by Baník prohrál neregulérním gólem a pak jel pět hodin domů, bylo by to pro ně hodně nepříjemné. Když Kabajev napřahoval, tak jsme to viděl 15 metrů vedle, protože to byla ohromně těžká pozice. Ale on to trefil neskutečně a ukázal, že má opravdu formu. Myslím, že by to mohlo kandidovat na gól měsíce. Reiter je hodně lajnový hráč, teď se učí více pracovat s prostorem. Určitě to není střelec. Loni měl za Vlašim asi 17 asistencí, ale dal jeden gól. Takže jsem nečekal, že dá gól on, ale že ho připraví."

Radim Kučera (trenér Ostravy): "Domácí byli hodně aktivní, přímočaří, létaly tam nepříjemné centry, ale pak jsme se gólem dostali na nohy a mohlo se nám lépe dýchat. Jenže pak se domácím povedla krásná akce. Nevím, z kolika pokusů to Kabajev takhle trefí, ale pochybuji, že z každého. Každému gólu se dá zabránit, ale tam nebyla chyba. Byl to krásný moment. Naopak před jejich druhým gólem sami uděláme aut, nezformujeme se a najednou se objeví hráč za našimi zády. Pak už to bylo vabank. Měli jsme tlak, ale jen po šestnáctku. Měli jsme tam dvě dobré standardní situace, které jsme vůbec nevyužili. Strašně nás sráží chyby, kdy soupeři góly sami nabídneme. Jsou to školácké chyby. Doma dotahujeme utkání a venku naopak nedokážeme udržet vedení. V Jihlavě i tady jsme to měli dobře rozehrané, ale nedotáhneme to. Tlak je vždycky a když nebudeme vyhrávat, tak bude větší a větší. Neřekl bych, že jsme horším týmem než soupeři, ale nezvládáme to výsledkově. Snažím se dělat maximum a budu se snažit dostat tým z krize, co tady budu. Bodů máme málo, ale zápasů je ještě spousta. Když zvládneme dva po sobě, tak poskočíme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články