Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Barcelona roní další slzy, padla s Vallecanem. Real přibrzdila Pamplona, San Sebastian dál vítězí

Třetí porážka z posledních čtyř duelů. To není bilance podprůměrného španělského klubu, ale slavné Barcelony. Katalánské mužstvo podlehlo v 11. kole La Ligy na hřišti Vallecana 0:1. Ani nedělní přemožitel Barcelony neuspěl – Real Madrid remizoval na svém stadionu 0:0 s Pamplonou. Na čele tabulky zůstává po triumfu nad Celtou Vigo (2:0) San Sebastian.

Barcelonská deziluze v podání Nica Gonzáleze
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Vallecanu zařídil cenný triumf ve 30. minutě kolumbijský kanonýr Falcao. "Barca" mohla odpovědět v 72. minutě, ale Depay neproměnil penaltu. To se nizozemskému útočníkovi v ligovém utkání stalo poprvé od února 2019 a po sérii 11 úspěšných pokusů.

Barcelonští si tak nespravili chuť po nedělní domácí porážce od úhlavního rivala Realu Madrid (1:2) a poprvé od září 1987 venku prohráli třetí soutěžní duel po sobě bez vstřelené branky.

Po nezáživném prvním poločase na madridském stadionu Santiago Bernabéu byly ve druhém poločase oba týmy blízko gólu. Hostující Moncayola trefil tyč, na druhé straně zamířil do brankové konstrukce také kanonýr Realu Benzema. Jeho spoluhráč Casemiro lobem těsně minul a "bílý balet" tak doma podruhé za sebou v lize hrál bez branek.

San Sebastian, jenž nebodoval pouze v srpnovém úvodním ligovém kole na hřišti Barcelony, poslal do vedení v 54. minutě Alexander Isak. Švédský útočník dorazil pohodlně do prázdné branky míč vyražený gólmanem po střele Adnana Januzaje. Krátce poté, co rozhodčí u videa neuznali Celtě vyrovnávací gól, přidal v 80. minutě pojistku hlavičkou po rohu Mikel Merino.

Mistrovské Atlético Madrid ztratilo body na hřišti sestupem ohroženého Levante. Favorit ve Valencii po brankách Antoinea Griezmanna a Matheuse Cunhy dvakrát vedl, ale pokaždé z penalty vyrovnal Makedonec Enis Bardhi, naposledy v 90. minutě. Po remíze 2:2 je Atlético šesté pět bodů za San Sebastianem.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:

Mallorca - FC Sevilla 1:1 (22. Sánchez - 73. Lamela), Vallecano - FC Barcelona 1:0 (30. Falcao), Betis Sevilla - Valencie 4:1 (14. z pen. a 30. Iglesias, 61. Pezzella, 68. Juanmi - 39. Gabriel Paulista), Real Madrid - Pamplona 0:0, Vigo - San Sebastian 0:2 (54. Isak, 79. Merino), Levante - Atlético Madrid 2:2 (37. z pen. a 90. z pen. Bardhi - 12. Griezmann, 76. Cunha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články