Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vaclík musel skousnout vlastní gól od spoluhráče, Sevilla remizovala s Levante

Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem měla výhru nad Levante na dosah, ale radost ze tří bodů zhatil vlastní gól z 87. minuty. Přesto si i po 29. kole udrží třetí místo v tabulce. Dvanácté Levante potřetí za sebou ve španělské lize remizovalo 1:1, Sevilla protáhla sérii neporazitelnosti na šest kol. Fotbalisté Granady vybojovali gólem Roberta Soldada v nastavení remízu 2:2 na hřišti Betisu Sevilla.

Tomáš Vaclík v utkání s Levante
zdroj: ČTK/ZUMA

Sevilla při čtvrtečním návratu La Ligy po tříměsíční koronavirové pauze doma porazila městského rivala Betis 2:0 a také proti Levante dlouho dominovala. V 15. minutě Munir z přímého kopu trefil břevno a po 26 vteřinách druhého poločasu otevřel skóre De Jong po Munirově přihrávce.

Třetí mužstvo tabulky však pojistku nepřidalo a v závěru na prázdném stadionu nejtěsnější náskok ztratilo. V 86. minutě ještě sevillský obránce Koundé zastoupil překonaného Vaclíka na brankové čáře. Krátce nato ale Bardhi odcentroval z pravé strany, jednička české reprezentace míč odvrátila jen ke spoluhráči Diegu Carlosovi a od brazilského stopera se balon odrazil do sítě.

Granada remizovala s Betisem

Granada na osmém místě tabulky španělské ligy dál drží naději na postup do kvalifikace Evropské ligy. Od sedmé Valencie ji dělí bod. Hosty poslal do vedení po půlhodině hry Carlos Fernández. Domácí Betis pak ale na hřišti dominoval a Granadu několikrát zachránil brankář Rui Silva.

Vyrovnání přišlo v 85. minutě, kdy proměnil pokutový kop Sergio Canales. O tři minuty později domácí skóre otočili po dalekonosné střele Cristiana Tella. Z vítězství se ale nakonec neradovali, v první minutě nastaveného času uklidil míč po rozehraném rohovém kopu k tyči bývalý útočník Tottenhamu Soldado.

Výsledky:

Levante - FC Sevilla 1:1 (87. vlastní Diego Carlos - 46. De Jong), Betis Sevilla - Granada 2:2 (85. Canales z pen., 88. Tello - 29. Fernández, 90.+1 Soldado).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články