Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barcelona vymazána. Novým španělským rekordmanem v neporazitelnosti je Real

Madrid – Ještě před týdnem držela španělský rekord v počtu zápasů v řadě bez prohry Barcelona, od čtvrtka však už patří jejímu úhlavnímu rivalovi. Real Madrid díky remíze 3:3 v odvetě Španělského poháru se Sevillou poskočil do čela historické tabulky, když v soutěžních zápasech neprohrál čtyřicet utkání za sebou.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Jon Nazca

Real, který úvodní zápas doma vyhrál 3:0, přitom ještě v 77. minutě prohrával 1:3. Sedm minut před koncem ale z penalty snížil Sergio Ramos a v posledních vteřinách vyrovnal Karim Benzema. Madridský celek tak o jeden zápas překonal dosavadní maximum rivala z Barcelony.

Šňůra neporazitelnosti Realu trvá už devět měsíců, během kterých tým trenéra Zinédina Zidana vyhrál 30 zápasů a v deseti remizoval. "Mám radost, že jsme proti těžkému soupeři splnili cíl. Sice jsme nevyhráli, ale prodloužili jsme naši sérii," řekl Ramos.

Rekord ocenil i Zidane, současně ale zdůraznil, že ambice Realu míří mnohem výš. "Všichni chceme získat treble (triumf v lize, poháru a Lize mistrů). Ale to je ještě daleko a dojít k němu můžeme jen krok za krokem," uvedl kouč, který v odvetě v Seville nechal odpočívat několik hráčů základní sestavy včetně úřadujícího nejlepšího fotbalisty světa Cristiana Ronalda.

Oba soupeři se shodou okolností znovu utkají v neděli, kdy je čeká ligový duel. Real vede tabulku se ziskem 40 bodů a Sevilla je o čtyři body zpět druhá. "V neděli to bude ještě těžší zápas. Sevilla hraje velmi dobře a není náhoda, že jí patří druhé místo," prohlásil Zidane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články