Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Světovým šampionem mezi kluby je Real. Ve finále ho ale pořádně potrápila Kašima

Jokohama - Mistrovství světa klubů podruhé v historii ovládl Real Madrid. Ve finále se ale vítězství evropského šampiona nerodilo vůbec lehce. Japonská Kašima, překvapivý účastník souboje o zlato, otočila z 0:1 na 2:1 díky brankám Šibasakiho a Real dotáhl zápas do prodloužení až zásluhou proměněné Ronaldovy penalty. Portugalský hráč ale v prodloužení dokonal hattrick a rozhodl o vítězství Los Blancos.

Radost fotbalistů Realu Madrid po vítězství na MS klubů
zdroj: Reuters autor: Toru Hanai

Japonský šampion do 13. ročníku turnaje vstoupil už v předkole a po třech výhrách překvapivě došel do finále. V něm Kašima dlouho vzdorovala i Realu, který ale přece jenom ukázal svou sílu a navázal na předloňský triumf.

"Nečekali jsme, že budou hrát tak dobře, ale v podobných finálových zápasech musíte trpět. Moc jsme chtěli tuhle trofej, takže jsme zakončili rok tím nejlepším způsobem. Máme velkou radost," řekl Ronaldo.

Je nám líto, video expirovalo.
Real díky Ronaldově hattricku zdolal ve finále MS klubů Kašimu

Španělské mužstvo poslal do vedení v deváté minutě Benzema po dorážce Modričovy střely. Real měl dlouho hru pod kontrolou, ale minutu před pauzou po zaváhání obrany vyrovnal křížnou ranou Šibasaki.

Japonský záložník dokonce v 52. minutě otočil skóre, když se protáhl okolo několika protihráčů a střelou k tyči překonal brankáře Navase. Vedení však Kašimě dlouho nevydrželo. Jamamoto v šestnáctce fauloval Vázqueze a nařízenou penaltu po hodině hry bezpečně proměnil Ronaldo.

Real outsidera sevřel a vytvořil si několik šancí. Domácí ale podržel gólman Sogahata a Ronaldův gól nebyl uznán pro ofsajd. V závěru musel zasahovat i Navas.

Seznam vítězů fotbalového MS klubů

2000 - Corinthians (Brazílie)
2005 - FC Sao Paulo (Brazílie)
2006 - SC Internacional (Brazílie)
2007 - AC Milán (Itálie)
2008 - Manchester United (Anglie)
2009 - FC Barcelona (Španělsko)
2010 - Inter Milán (Itálie)
2011 - FC Barcelona (Španělsko)
2012 - Corinthians (Brazílie)
2013 - Bayern Mnichov (Německo)
2014 - Real Madrid (Španělsko)
2015 - FC Barcelona (Španělsko)
2016 - Real Madrid (Španělsko)

Prodloužení patřilo Realu. V 98. minutě Ronaldo skóroval po Benzemově pasu. Radost z vyrovnání hlavičkujícímu Suzukimu překazilo břevno a ve 104. minutě definitivně rozhodl střelou pod břevno opět hvězdný Portugalec. Los Blancos vylepšili klubový rekord na 37 soutěžních zápasů bez porážky za sebou.

"Ode mě se vždycky čeká víc. Byl to velmi šťastný týden, vyhrál jsem Zlatý míč a teď mistrovství světa klubů. Perfektní zakončení dokonalého roku," prohlásil jednatřicetiletý Ronaldo, který letos ještě ovládl Euro s Portugalskem.

V souboji o třetí místo kolumbijský Atlético Nacional zdolal mexický Club América na penalty 4:3, když v normální hrací době utkání skončilo rovněž 2:2. Za vítěze hrál od začátku bývalý záložník Bohemians 1905 Mosquera a v rozstřelu proměnil pokutový kop.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Jokohamě

Finále

Real Madrid - Kašima Antlers 4:2 po prodloužení (2:2, 1:1) Branky: 60. z pen., 98. a 104. Ronaldo, 9. Benzema - 44. a 52. Šibasaki.

O 3. místo

Club América - Atlético Nacional 2:2 (1:2), na penalty 3:4 Branky: 38. Arroyo, 66. Peralta z pen. - 6. vlastní Samudio, 26. Guerra. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články