Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona si zastřílela v Elche a španělskou ligu vede o 15 bodů

Další vítězství v cestě za očekávaným titulem zapsali ve španělské La Lize fotbalisté Barcelony. Ve 27. kole i díky dvěma brankám Roberta Lewandowského deklasovali poslední Elche na jeho stadionu 4:0 a neúplnou tabulku vedou o 15 bodů před Realem Madrid. Dařilo se i Seville, která v prvním utkání pod vedením nového trenéra Josého Luise Mendilibara vyhrála v záchranářském souboji v Cádizu 2:0 a vzdálila se sestupovým příčkám.

Fotbalisté FC Barcelona se radují z gólu v La Lize
zdroj: AP autor: Alberto Saiz

Lewandowski proti Elche otevřel skóre ve 20. minutě. Ve druhé půli na něj navázal Fati, poté se znovu prosadil polský reprezentant a konečný výsledek stanovil po Lewandowského asistenci Torres. Katalánský tým vyhrál v lize počtvrté za sebou, jeho brankář Ter Stegen udržel v sezoně už 20. čisté konto.

Sevilla na hřišti Cádizu vstřelila oba góly po přestávce, když skórovali Ocampos a En-Nesyri. Andaluský celek odskočil svému soupeři na tříbodový rozdíl a od prvních dvou sestupových míst ho dělí pět bodů – Valencia a Almería však odehrály o zápas méně. Mendilibar je po Lopeteguim a Sampaolim už třetím trenérem FC Sevilla v probíhající sezoně.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Girona - Espaňol Barcelona 2:1 (53. Martínez, 88. Stuani z pen. - 74. Braithwaite), Bilbao - Getafe 0:0, Cádiz - FC Sevilla 0:2 (51. Ocampos, 74. En-Nesyri), Elche - FC Barcelona 0:4 (20. a 66. Lewandowski, 56. Fati, 70. Torres).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články