Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

La Ligu si můžeme prohrát už jenom sami, říká Xavi po triumfu v El Clásicu

Po výhře v derby mají na čele tabulky pohodlný náskok dvanácti bodů před hlavním rivalem a směřují za vytouženým titulem. Hráči Barcelony udolali v El Clásicu Real Madrid 2:1 a podle trenéra Xaviho udělali obrovský krok k celkovému triumfu v lize.

Trenér Barcelony Xavi
zdroj: Reuters autor: Nacho Doce

"Není to definitivní. Nemám pocit, že bychom už byli mistři, ale je to obrovský krok dopředu. Mám radost, protože máme 12 kol před koncem náskok 12 bodů," řekl Xavi. "Ještě není konec. La Ligu si můžeme prohrát už jenom sami, takže nesmíme vypnout a relaxovat. Stále zbývá hodně zápasů," doplnil mistr světa a Evropy.

Real se na stadionu Camp Nou dostal do vedení v deváté minutě po vlastní brance Ronalda Araúja, ale ještě do přestávky vyrovnal Sergi Roberto a v nastavení druhého poločasu dokonal obrat střídající Franck Kessié.

"Byl to jeden z mých nejlepších dnů na lavičce Barcelony. Pamatuji si, když jsme tady (v říjnu ve skupině Ligy mistrů) prohráli s Bayernem Mnichov 0:3. Fanoušci zůstali až do konce a zpívali. Takové vítězství si zasloužili. Měl jsem husí kůži, když Franck skóroval. Užíváme si to," uvedl Xavi.

Barcelona v této ligové sezoně vyhrála 22 z dosavadních 26 zápasů a má na dosah první titul od roku 2019. "Myslím, že hráčům se nedostává uznání, jaké si zaslouží. V La Lize jsme ztratili jen 10 bodů. O tom se moc nemluví a já to považuji za mimořádné," prohlásil Xavi.

Katalánský tým porazil Real ve třetím soutěžním duelu po sobě. "V minulém ročníku jsme skončili 13 bodů za nimi. Po říjnovém prohraném Clásicu jsme na ně ztráceli tři body. To je patnáctibodový rozdíl. Oproti minulému pohárovému utkání v Madridu jsme byli i herně lepší než soupeř," řekl bývalý záložník.

Jeho protějšek Carlo Ancelotti si stěžoval na odvolaný gól Marca Asensia z 81. minuty. "Zasloužili jsme si zvítězit, zápas byl vyhraný. Máme pochybnosti kvůli neuznané brance. Opravdu nevím, jestli to byl ofsajd. Já si jistý nejsem. Pokud si je jistý VAR (videorozhodčí), tak je to skvělé," prohlásil italský kouč.

Podle brankáře Thibauta Courtoise už "bílý balet" reálně ztratil šanci obhájit titul. "Ano, asi už je konec, musíme být upřímní. Chtěli jsme bojovat až do konce, ale je tam rozdíl čtyř zápasů... Oni musí čtyři prohrát a my čtyři vyhrát. Nic není nemožné, ale tohle už bude hodně těžké," dodal belgický gólman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články