Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Srdce v hokeji

Barcelona si veze z hřiště Atlética jasnou výhru a poskočila na druhé místo La Ligy

Fotbalisté Barcelony ve španělské lize porazili 3:0 Atlético Madrid a po sobotním zaváhání Girony, která prohrála 0:1 s Getafe, se posunuli na druhé místo tabulky. Před katalánským rivalem mají náskok dvou bodů, na vedoucí Real Madrid ztrácejí osm bodů. Celta Vigo v prvním zápase pod novým trenérem Claudiem Giráldezem, který v týdnu nahradil odvolaného Rafaela Beníteze, vyhrála ve 29. kole španělské ligy 2:1 na hřišti FC Sevilly. Pásmu sestupu se díky vítězství vzdálila na rozdíl pěti bodů. 

Fermín López slaví branku do sítě Atlética
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

První výhru v sezoně si v 29. kole připsala Almería, která zvítězila 1:0 v Las Palmas. Na lavičce posledního celku tabulky si tak odbyl úspěšnou premiéru nový trenér Pepe Mel, který v týdnu nahradil odvolaného Gaizku Garitana.

Barcelona vedla po brance Joaa Félixe, v závěru první půle byl na tribunu vykázán trenér hostů Xavi. Po přestávce na 2:0 upravil Robert Lewandowski, třetí gól přidal Fermín López a Katalánci připravili Atléticu, které v nastavení přišlo o vyloučeného Nahuela Molinu, první domácí porážku v sezoně. Sami naopak venku ještě neprohráli.

Almería porazila Las Palmas 1:0 a poprvé v sezoně se radovala ze tří bodů. Jedinou branku Almeríe na Kanárských ostrovech dal ve 14. minutě Léo Baptistao. Domácí poté sice měli výraznou herní i střeleckou převahu, ale skórovat nedokázali. Hosté si připsali první vítězství, ale stále jsou s 13 body poslední a stejnou ztrátu mají na příčky zajišťující záchranu.

První zápas s novým trenérem vyšel také Celtě Vigo, která vyhrála 2:1 na hřišti FC Sevilla a pásmu sestupu se vzdálila na rozdíl pěti bodů. Hosty poprvé vedl Claudio Giráldez, který v týdnu nahradil odvolaného Rafaela Beníteze.

Domácí sice poslal do vedení v prvním poločase Júsuf Nasírí, ale Celta po přestávce skóre otočila zásluhou Carlese Péreze a patičky Jörgena Stranda Larsena. Vigo vyhrálo venku po třech kolech a v tabulce mu patří 16. místo, Sevilla má na 15. příčce o bod víc.

Španělská fotbalová liga – 29. kolo:

Atlético Madrid - FC Barcelona 0:3 (38. Félix, 47. Lewandowski, 65. López), FC Sevilla – Celta Vigo 1:2 (18. Nasírí – 72. Pérez, 78. Larsen), Las Palmas – Almería 0:1 (14. Baptistao), Villarreal – Valencie 1:0 (54. Cuenca), Mallorca – Granada 1:0 (85. Raillo), Pamplona – Real Madrid 2:4 (7. Budimir, 90.+1 Muňoz – 4. a 64. Vinícius Júnior, 18. Carvajal, 61. Díaz), Getafe – Girona 1:0 (33. Santiago), Bilbao – Alavés 2:0 (32. a 37. Guruzeta), San Sebastian – Cádiz 2:0 (28. Merino, 68. Zacharjan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články