Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Real už má titul, ale v derby padl s Atléticem. Barcelona si upevnila druhé místo

Fotbalisté Realu Madrid už mají jistý titul a nastoupili bez několika opor, přesto ve 35. kole prohrát derby s Atléticem určitě nechtěli. Jejich městský rival si výhrou 1:0 pojistil čtvrté místo, poslední zajišťující Ligu mistrů. Barcelona si po vítězství na hřišti Betisu upevnila druhé místo v tabulce. O výsledku rozhodl v závěru nastavení Jordi Alba. Villarreal přišel o výhru nad třetí Sevillou v šesté minutě nastavení a po remíze 1:1 se posunul na sedmou příčku. Sevilla ztrácí na Barcelonu čtyři body. Reprezentační záložník Jakub Jankto přihlížel z lavičky bezbrankové remíze Getafe s Vallecanem.

Jordi Alba oslavuje vstřelenou branku
zdroj: ČTK/AP autor: Jose Breton

Trenér Realu Carlo Ancelotti nechal po vypjaté semifinálové bitvě v Lize mistrů s Manchesterem City a postupu do finále odpočívat několik opor včetně nejlepšího střelce Benzemy nebo brankářské jedničky Courtoise. Atlético toho využilo k přerušení osmizápasové série bez výhry v derby. Jedinou branku utkání vstřelil ve 40. minutě Carrasco, který překonal Lunina z pokutového kopu.

Gólman Silva v brance Betisu krátce po vystřídání zraněného spoluhráče Brava ve 20. minutě vytlačil Araújovu hlavičku na břevno. O chvíli později trefil Rodríguez zase tyčku barcelonské branky.

Čtvrt hodiny před koncem poslal hosty do vedení střídající útočník Fati prvním gólem po vleklých zdravotních problémech. Hned po třech minutách vyrovnal hlavou bývalý barcelonský obránce Bartra. Těsně před koncem ale Kataláncům zajistil tři body Alba po asistenci dalšího krajního beka Alvese.

V utkání dvou pohárových aspirantů mezi Villarrealem a Sevillou se to podstatné odehrálo až v závěru. V 86. minutě poslal do vedení semifinalistu Ligy mistrů záložník Lo Celso, při poslední akci ale propadl po rohovém kopu míč ke Koundému a sevillský stoper zařídil svému týmu remízu.

Sevilla udržela třetí místo o bod před Atléticem. "Žlutá ponorka" drží pozici zajišťující účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:

Levante - San Sebastian 2:1 (53. Miramón, 90. Melero z pen. - 66. Silva), Mallorca - Granada 2:6 (28. Sevilla, 58. Raíllo - 69. a 90. Molina, 6. Suárez, 46. Escudero, 55. Puertas, 78. Uzuni), Bilbao - Valencie 0:0, Cádiz - Elche 3:0 (80. Negredo, 83. Sobrino, 90.+3 Lozano), Vigo - Alavés 4:0 (34. a 66. Aspas, 6. Galhardo, 57. vlastní Navarro), Betis - FC Barcelona 1:2 (79. Bartra - 76. Fati, 90.+4 Alba), Getafe - Vallecano 0:0, Villarreal - FC Sevilla 1:1 (86. Lo Celso - 90.+6 Mir), Espaňol Barcelona - Pamplona 1:1 (67. Melamed - 42. Barja), Atlético Madrid - Real Madrid 1:0 (40. Carrasco z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články