Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Barcelona srazila Real na kolena, Jankto byl vyloučen po protestech na lavičce

Slavné El Clásico přineslo překvapivý výsledek. Vedoucí celek španělské ligy, Real Madrid, na svém stadionu schytal výprask od Barcelony 0:4. Sevilla potřetí za sebou remizovala a po výsledku 0:0 s Realem Sociedad ztrácí na Real už devět bodů. Jakub Jankto byl antihrdinou utkání 29. kola mezi svým Getafe a Bilbaem. Do střetnutí, které skončilo 1:1, sice na hřišti nezasáhl, i tak ale viděl červenou kartu. Rozhodčím se nelíbily jeho protesty na střídačce. Fotbalisté Atlética Madrid si poradili s Vallecanem 1:0 a připsali pátou výhru za sebou. 

Jakub Jankto
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Oscar J. Barroso

Barca od začátku přehrávala domácí tým, kterému chyběl zraněný nejlepší střelec Benzema. Ve 29. minutě otevřel skóre svého prvního El Clásica útočník Pierre-Emerick Aubameyang hlavou po centru Dembélého a francouzský křídelník za devět minut z rohu připravil i druhý gól pro stopera Araúja.

Real i po změně stran dělal velké chyby v obraně. Torres nejprve samostatný únik neproměnil, ale ve 47. minutě už se trefil po patičce Aubameyanga, jenž o pět minut později zvýšil na 4:0.

Gabonský kanonýr po lednovém příchodu z Arsenalu dal za Barcelonu devět branek v 11 soutěžních utkáních. Aubameyang proti Realu skóroval v pěti soutěžních duelech za sebou, což se žádnému jinému hráči ve 21. století nepodařilo.

Katalánci protáhli ligovou sérii bez porážky na 13 zápasů a úhlavního rivala porazili po šesti soutěžních duelech a poprvé od března 2019. Real vyšel bodově naprázdno po osmi kolech.

Sevillský tým v domácí soutěži neprohrál popatnácté za sebou. Po změně stran ale domácí měli velké štěstí, protože Portu trefil tyčku a Silva břevno. Real Sociedad tak zůstal šestý o dva body za Betisem, jenž rovněž remizoval 0:0 ve Vigu.

Atlético po nevydařené první polovině sezony nabralo formu a pátým ligovým vítězstvím v řadě navázalo na úterní postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Madridské derby rozhodl v 49. minutě po narážečce s Félixem technickou střelou kapitán Koke.

Vallecano mělo v závěru přesilovku po Correově vyloučení, srovnat už ale nedokázalo. Nováček soutěže nevyhrál desátý zápas v řadě, přesto se drží osm bodů nad hranicí sestupu.

Červená za protesty

Getafe vedlo už od 3. minuty, kdy se trefil hlavou Enes Ünal, ale po půlhodině vyrovnal Yuri Berchiche.

Hosté hráli od 66. minuty bez vyloučeného Cuency, další červenou kartu pak uviděl v 90. minutě v zámezí Jankto, jehož rozhodčí trestal za protesty.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Bilbao - Getafe 1:1 (29. Yuri - 3. Ünal), Alavés - Granada 2:3 (52. Escalante, 57. Vallejo - 50. Escudero, 77. Puertas, 87. Suárez), Elche - Valencie 0:1 (50. Guedes), Pamplona - Levante 3:1 (44. Ávila, 57. Budimir, 64. Brašanac - 76. Martí), Vallecano - Atlético Madrid 0:1 (49. Koke), Espaňol Barcelona - Mallorca 1:0 (42. De Tomás), Cádiz - Villarreal 1:0 (90. Sobrino), Vigo - Betis Sevilla 0:0, FC Sevilla - San Sebastian 0:0, Real Madrid - FC Barcelona 0:4 (29. a 53. Aubameyang, 38. Araújo, 47. Torres).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články