Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barák pomohl Fiorentině k bodu s vedoucí Neapolí, Inter padl s Laziem

Fotbalisté Interu Milán, kteří budou jedním ze soupeřů Plzně v Lize mistrů, podlehli ve třetím kole italské ligy na hřišti Lazia Řím 1:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Druhý milánský celek AC porazil 2:0 Boloňu a je o skóre druhý za Neapolí. Ta hrála 0:0 s Fiorentinou, za níž poprvé nastoupil a odehrál celý zápas záložník Antonín Barák. Juventus remizoval s AS Řím 1:1 a oba týmy jsou zatím bez prohry. FC Turín bez českého obránce Davida Zimy v sestavě zvítězil v Cremoně 2:1.

Fiorentina - Neapol
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Paolone

Fotbalisté Verony podlehli doma Bergamu 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil nizozemský reprezentant Teun Koopmeiners. Hellas poprvé neměl k dispozici Antonína Baráka, který zamířil na hostování do Fiorentiny. 

Senegalský útočník Boulaye Dia nastoupil poprvé v základní sestavě Salernitany a trenérovi důvěru splatil gólem a dvěma asistencemi. Bývalý hráč Villarrealu byl hlavním strůjcem vítězství 4:0 nad Sampdorií.

Juventus se podělil o body s AS Řím

Minuta a 16 vteřin stačila v utkání Juventusu s AS Řím domácímu Vlahovičovi k tomu, aby svým prvním dotykem v zápase vstřelil svůj nejrychlejší gól v Serii A. Prosadil se pohlednou střelou z přímého kopu, kterou opřel o břevno Patríciovy branky. Na konečných 1:1 vyrovnali hosté poté, co letní posila právě z Juventusu Dybala akrobaticky vrátil přetažený roh před branku domácích, kde prokázal největší důraz útočník Abraham a dostal míč za záda brankáře Szczesného.

Abraham s 18 brankami vyrovnal v historických tabulkách anglických střelců Serie A Trevora Francise. Více gólů dali jen David Platt (31) a Gerald Hitchens (59).

Radost Felipe Andersona a Ciro Immobileho
zdroj: ČTK/AP autor: Gregorio Borgia

Milán si poradil s Boloňou

Úřadující mistr AC Milán na domácí půdě porazil Boloňu 2:0. Skóre otevřel ve 21. minutě svou první brankou v sezoně Leao, nejlepší milánský střelec v uplynulém ročníku Serie A. Asistenci si připsala při své premiéře v základní sestavě letní posila milánského AC, belgický reprezentant De Ketelaere.

Portugalský střelec Leao si posléze v 58. minutě připsal ještě asistenci u druhého gólu, když nízkým obloučkem přes obranu vybídl ke skórování Girouda. Ten kopem ve výskoku míč lehce tečoval a usměrnil jej tak za záda brankáře Skorupského.

Rafael Leao nastřílel od začátku roku 2022 už osm branek na domácím stadionu, stejně jako Dušan Vlahovič z Juventusu. Žádnému hráči se v italské lize doma víc branek vstřelit nepovedlo.

AC Milán tak v lize zatím nenašel přemožitele. Boloňa naopak dosud v lize nezvítězila a s jedním bodem zatím zůstává na poslední nesestupové pozici.

Skóre utkání Cremona - FC Turín otevřel v 18. minutě hostující Vlašič, jenž se nejlépe zorientoval po skrumáži ve vápně Cremony a karatistickým kopem napálil míč do domácího obránce Bianchettiho, od nějž se odrazil do sítě. Na 2:0 zvýšil v 65. minutě po povedené kombinaci z bezprostřední blízkosti Radonjič. Za domácí v 80. minutě už pouze snížil krásnou trefou do levého horního roku Sernicola.

Cremona potřetí v řadě prohrála a je předposlední. Fotbalisté FC Turín vyhráli první dvě venkovní utkání v sezoně poprvé od ročníku 1976/77, což jim napomáhá k průběžnému druhému místu.

Barák novému týmu pomohl k bodu

Neapol měla proti Fiorentině s Barákem v záloze největší šanci na konci prvního poločasu, kdy Lozano našel Osimhena, který se trefil, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu. V úvodu druhého poločasu mohl skórovat Lozano, z bezprostřední blízkosti ale hlavičkoval mimo branku.

V 65. minutě se dostal do skvělé šance Barák, který přišel v týdnu na hostování z Verony. Z vápna vystřelil na bližší tyč, míč však těsně minul branku. I kdyby gól vstřelil, pravděpodobně by nebyl uznán, vzhledem k tomu, že se český reprezentant nacházel v těsném ofsajdovém postavení.

Bývalý Barákův klub stále čeká na první ligovou výhru. Verona dnes podlehla Bergamu doma 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil z dálky nizozemský reprezentant Teun Koopmeiners.

Senegalský útočník Boulaye Dia nastoupil poprvé v základní sestavě Salernitany a trenérovi důvěru splatil gólem a dvěma asistencemi. Bývalý hráč Villarrealu byl hlavní strůjcem vítězství 4:0 nad Sampdorií.

Lazio zvládlo duel s Interem

Lazio poslal v závěru prvního poločasu do vedení hlavičkou Felipe Anderson, ale krátce po změně stran vyrovnal svou druhou ligovou brankou v sezoně Lautaro Martínez. Výhru domácím zařídil čtvrt hodiny před koncem parádní střelou z voleje zpoza vápna Luis Alberto. V závěru pojistil tříbodový zisk další španělský hráč Pedro, pětatřicetiletý mistr světa a Evropy překonal gólmana Handanoviče technickým pokusem ke vzdálenější tyči.

I třetí zápas v soutěži prohrála Monza. Ligový nováček podlehl doma Udine 1:2.

Italská fotbalová liga – 3. kolo:

Monza - Udine 1:2 (32. Colpani - 36. Beto, 77. Udogie), Lazio Řím - Inter Milán 3:1 (40. Felipe Anderson, 75. Luis Alberto, 86. Pedro - 51. Martínez), Cremona - FC Turín 1:2 (80. Sernicola - 17. vlastní Bianchetti, 65. Radonjič), Juventus Turín - AS Řím 1:1 (2. Vlahovič - 69. Abraham), AC Milán - Boloňa 2:0 (21. Leao, 58. Giroud), Spezia - Sassuolo 2:2 (30. Bastoni, 45.+3 Nzola z pen. - 27. Frattesi, 50. Pinamonti), Hellas Verona - Bergamo 0:1 (50. Koopmeiners), Salernitana - Sampdoria Janov 4:0 (7. Dia, 16. Bonazzoli, 50. Vilhena, 76. Botheim), Fiorentina - Neapol 0:0, Lecce - Empoli 1:1 (40. Strefezza - 23. Parisi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články