Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Barák pojedenácté v sezoně skóroval a pomohl Veroně k vítězství, AC udržel náskok před Interem

Jedenáctý gól v aktuálním ročníku Serie A vstřelil v utkání 35. kola Antonín Barák, čímž přispěl k výhře Hellasu Verona v Cagliari 2:1. Sedmadvacetiletý záložník, který odehrál 65 minut, se stal po Tomáši Skuhravém, Pavlu Nedvědovi a Patriku Schickovi čtvrtým Čechem, jenž zaznamenal v jedné sezoně italské ligy více než deset branek. AC Milán porazil Fiorentinu 1:0 a tři zápasy před koncem sezony nadále vede tabulku o dva body před městským rivalem a obhájcem titulu Interem. "Nerazzurri" zvítězili na hřišti Udine 2:1.

Antonín Barák se raduje z gólu v dresu Hellasu Verona
zdroj: PA autor: Luigi Canu / ipa-agency.net

Plný bodový zisk zajistil AC Milán v 82. minutě Leao, který využil chybnou rozehrávku brankáře Terracciana. "Rossoneri" bodovali ve 13. kole po sobě.

Inter vstřelil v Udine obě branky v prvním poločase. Nejprve skóroval Perišič a následně Martínez. Argentinský útočník sice z pokutového kopu trefil jen tyč, ale z dorážky se už nemýlil. Ve druhé půli snížil Pussetto.

Příbramský rodák Barák se proti Cagliari trefil v 8. minutě, kdy si naběhl na přihrávku Simeoneho a nedal zblízka brankáři Crognovi šanci. Bývalý hráč Udine nebo pražské Slavie se střelecky prosadil po více než dvou měsících. 

Krátce před přestávkou zvýšil náskok hostů Caprari, jenž se dvanáctým gólem v ligové sezoně osamostatnil před Barákem v pozici druhého nejlepšího klubového střelce. Po přestávce vrátil domácí do hry z přímého kopu Joao Pedro. Verona pak těsný náskok udržela.

Neapol deklasovala 6:1 Sassuolo a ukončila sérii tří zápasů bez vítězství. Tým trenéra Spallettiho od začátku dominoval a díky trefám Koulibalyho, Osimhena, Lozana a Mertense vedl ve 21. minutě již o čtyři branky.

Belgický útočník Mertens se prosadil i po přestávce a deset minut před koncem se k němu přidal i obránce Rrahmani. Debakl Sassuola mírnil v závěru Lopez.

Semifinalista Evropské konferenční ligy AS Řím remizoval doma s Boloní bez branek. Římané nevyhráli třetí kolo po sobě.

Lazio v duelu na hřišti Spezie třikrát prohrávalo, ale dokázalo vždy odpovědět a v 90. minutě rozhodl o výhře týmu z hlavního města Acerbi.

Vítězem janovského derby se stala Sampdoria, která doma zdolala FC 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 25. minutě Sabiri. Hostující Criscito v závěru nevyužil pokutový kop.

Juventus Turín porazil poslední Benátky 2:1 a na Neapol ztrácí bod. Dvěma góly po rohových kopech rozhodl stoper Leonardo Bonucci.

Loňský mistr Evropy s Itálií otevřel skóre v sedmé minutě. V 71. minutě srovnal povedenou střelou zpoza vápna Aramu, o chvíli později však pětatřicetiletý Bonucci vrátil "Staré dámě" vedení.

Juventus vyhrál třetí z posledních čtyř kol. Naopak nováček Benátky prohrály v lize podeváté za sebou a přiblížily se návratu do Serie B. Na první nesestupovou příčku, kterou drží Cagliari, mají šestibodové manko, odehrály však o zápas méně.

FC Turín zvítězil po obratu díky Belottiho hattricku v Empoli 3:1. Nováček vedl po gólu Zurkowského, ale vzápětí ho vyloučením oslabil Verre.

Belotti otočil skóre dvěma proměněnými penalty, mezitím navíc dostal další červenou kartu domácí záložník Stojanovič. V nastavení Belotti dokonal hattrick. Stoper turínského celku David Zima zůstal celý zápas na lavičce.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:

Cagliari - Verona 1:2 (57. Joao Pedro - 8. Barák, 44. Caprari), Neapol - Sassuolo 6:1 (21. a 54. Mertens, 7. Koulibaly, 15. Osimhen, 19. Lozano, 80. Rrahmani - 87. Lopez), Sampdoria - FC Janov 1:0 (25. Sabiri), Spezia - Lazio Řím 3:4 (9. Amian, 35. Agudelo, 56. Hristov - 33. Immobile z pen., 54. vlastní Provedel, 68. Milinkovič-Savič, 90. Acerbi), Juventus - Benátky 2:1 (7. a 76. Bonucci - 71. Aramu), AC Milán - Fiorentina 1:0 (82. Leao), Empoli - FC Turín 1:3 (56. Zurkowski - 79. a 87. obě z pen. a 90.+7 Belotti), Udine - Inter Milán 1:2 (72. Pussetto - 12. Perišič, 39. Martínez), AS Řím - Boloňa 0:0, Bergamo - Salernitana 1:1 (88. Pašalič - 27. Lourenco).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články