Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Baník Ostrava má nového ředitele, Kahouna nahradil Lasák

Ostrava - Po změně majoritních akcionářů Baníku Ostrava pokračují i personální rošády ve vedení klubu. Bazaly opouští jeden z dlouholetých členů vedení Jakub Kahoun, který do Baníku přišel za éry předchozího majitele Tomáše Petery. Novým ředitelem byl jmenován Pavel Lasák, informuje klubový web.

"Poněvadž hlavním cílem managementu FC Baník Ostrava je v současné době celková restrukturalizace společnosti a vypořádání se s dluhy, byl dosazen do funkce ředitele erudovaný a zkušený ekonom," prohlásil předseda představenstva Petr Šafarčík.

Pětačtyřicetiletý Lasák přechází do Baníku ze společnosti PAM Group, pod níž spadá PAM Market; spoluvlastník SMK Reality Invest, která v minulém týdnu koupila od Petery 95 procent akcií Baníku.

Ostravský klub je zatížen zhruba stomilionovým dluhem, noví majoritní akcionáři ho chtějí narovnat v průběhu dalších tří let.

Klub v těchto dnech spustil projekt Zachraňme Baníček!!!, jehož prostřednictvím mohou ostravskému celku pomoci i příznivci. Libovolným obnosem se mohou finančně podílet například na modernizaci a zachování domovského stadionu na Bazalech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články