Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Balotelli se po roce loučí s Liverpoolem. Hostovat bude v AC Milán

Milán – Pouze rok trvalo působení Maria Balotelliho v dresu Liverpoolu. Italský kontroverzní útočník míří zpátky na Apeninský poloostrov, kde bude hostovat v AC Milán. Pětadvacetiletý hráč bude do svého bývalého mužstva zapůjčen na rok bez opce na přestup. V úterý na San Siru absolvuje lékařskou prohlídku.

Balotelli přestoupil do Liverpoolu téměř přesně před rokem za 16 milionů liber (asi 560 milionů korun). Na Anfieldu se však vůbec neprosadil, ve 28 zápasech vstřelil pouze čtyři góly, přičemž pouze jeden byl ligový. Oproti tomu během předchozího rok a půl dlouhého působení v AC Milán skóroval vicemistr Evropy z roku 2012 ve všech soutěžích třicetkrát. 

K Balotelliho odchodu z Liverpoolu se schylovalo celé léto, poté co neodjel na turné do Asie a Austrálie a trénoval mimo první tým. Liverpool před novou sezonou přivedl mimo jiné útočníky Christiana Bentekeho a Roberta Firmina. "Reds" nicméně budou i nadále platit velkou část Balotelliho platu.

Palermský rodák s ghanskými kořeny odchází z Premier League do Itálie podruhé během dvou let. Na Britských ostrovech už hrál v letech 2010-2013 za Manchester City, kam přišel z Interu Milán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články