Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Balotelli sebral penaltu spoluhráči. To neměl, říká Gerrard

Londýn - Proměněnou penaltou zařídil Mario Balotelli vítězství Liverpoolu nad Besiktasem. Přesto se stal terčem kritiky. Podle kapitána týmu Stevena Gerrarda měl totiž pokutový kop kopat jiný hráč, Jordan Henderson.

Mario Balotelli a Jordan Henderson
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Liverpool se k penaltě dostal v 85. minutě po faulu Ramona Motty na Jordona Ibeho. Míč si vzal Henderson, který nastoupil místo Gerrarda s kapitánskou páskou, po krátké hádce mu ho ale sebral Balotelli a rozhodl o výhře domácích. "Jordan byl kapitán a Mario, přestože dal velmi důležitý gól, mu neukázal dost respektu," uvedl Gerrard.

Steven Gerrard: "Kopat měl jít Jordan, pravidla jsou pravidla. Mario opět trochu zlobil. Mario dal gól, všechna čest, ale není dobré, když se hráči na trávníku dohadují. Myslím, že Jordan celou situaci ale zvládl." 

Henderson totiž na rozdíl od Gerrarda roztržku s italským útočníkem nekomentoval. "Chtěl jsem jít kopat, ale Mario si věřil a vím, že už pár důležitých penalt proměnil. Každý by chtěl dát důležitý gól, ale já mu věřil, proto jsem ho nechal jít kopat," prohlásil.

"Penaltu určitě chtělo kopat šest sedm hráčů. Co by se asi stalo, kdyby se všichni začali hádat, že ji chtějí kopnout? Proto jsou střelci vždy předem určení," uzavřel Gerrard.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články