Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bah má ze Slavie namířeno do Benfiky, ta zaplatí rekordní částku

Slávista Alexander Bah je na odchodu do Benfiky Lisabon. Podle portugalských médií obdrží český vicemistr za dánského fotbalistu osm milionů eur (198 milionů korun), což by byl rekord za obránce, který kdy odešel z české ligy. Bah podepíše s nejúspěšnějším portugalským týmem všech dob smlouvu na pět let.

Podle portugalské televizní stanice CM uspěla Benfica v boji o Baha v konkurenci Marseille a nejmenovaných anglických klubů.

Bah do Slavie přišel loni v lednu ze SönderjyskE, v Edenu uzavřel čtyřiadvacetiletý obránce smlouvu do konce června 2025. V české nejvyšší soutěži odehrál 43 zápasů a dal čtyři branky. Dalších 21 utkání a tři góly přidal bývalý hráč Köge v evropských pohárech.

O přestupech Slavie se hovořilo v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

V Benfice by se měl Bah potkat s dalším hráčem Slavie Petarem Musou. Chorvatský útočník v minulé sezoně hostoval v Boavistě Porto, která podle médií uplatnila opci na přestup a obratem ho za pět milionů eur poslala do lisabonského celku.

Nejlepší střelec české ligy ze sezony 2019/20 Musa, který dal v uplynulém ročníku portugalské ligy 11 branek a stal se nejlepším střelcem týmu, už se údajně se čtvrtfinalistou Ligy mistrů dohodl na pětileté smlouvě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články