Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Až budu moci jít ven, budu mít strach, přiznal Courtois a řekl, kdo může za to, že chytá

Všichni sportovci se těší, až budou moci začít pořádně trénovat a volně žít. Stejně je na tom i belgický gólman Thibaut Courtois, který působí v Realu Madrid, a právě Španělsko je nákazou nebezpečným koronavirem postiženo velmi zásadně. Sedmadvacetiletý brankář pro tamní sportovní web Marca.com popsal, jak sleduje ostatní brankáře a od každého si dokáže vzít něco jiného.

Courtois se loučí s Chelsea
zdroj: ČTK/PA/Peter Byrne

Vytáhlý chlapík, který měří bez jednoho centimetru dva metry, se svěřil s tím, že se dostal mezi tři tyče hlavně díky gólmanu Ikeru Casillasovi. "Kvůli němu jsem se rozhodl, že se stanu brankářem," přiznal jeden z nejlepších světových gólmanů, kdo byl hlavním motivem proto, aby si natáhl brankářské rukavice. "Rád jsem Ikera sledoval a miloval jsem Real," řekl Courtois.

Ovšem belgický reprezentant přiznal také, že pozorně sledoval i výkony Edwina van der Sara, jehož styl chytání je podle něho hodně podobný tomu, co předvádí v brance on sám. "Ve čtrnácti letech jsem už byl hodně vysoký a hubený, tak jsem ho hodně sledoval a jeho styl mi byl hodně blízký," svěřil se slavný gólman se svým dalším vzorem.

Courtois ocenil i barcelonského brankáře Marca-Andreho ter Stegena. "Je nejlepší ve hře s nohama a podobně je na tom Remiro z Realu Sociedad, který mě překvapil," pokračoval ve chvále německého gólmana. "Ter Stegen se mi líbí v situacích jeden na jednoho," konstatoval s tím, že je na něm vidět německá brankářská škola. "Dostane se velmi rychle na koleno a druhou nohu natáhne," popisuje, co se mu líbí na brankáři Barcelony.

Belgie - Anglie
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dirk Waem

Courtois se už ale těší, až nastane normální život. "První věc, kterou udělám, až budu moci opustit dům - tak půjdu na tréninkové hřiště Realu ve Valdebebasu. Už se těším na společný trénink s týmem a na to, až budu moci pořádně sportovat," dodal.

Podle situace ve Španělsku to ale bude ještě nějakou dobu trvat a přechod ke společnému tréninku tak nejspíš není v nejbližší době v plánu. "Těším se, ale musíme počkat, až nám dá vláda zelenou. Brzy si budeme zase užívat života, ale musíme být zdraví," dodal s tím, že i když už bude pandemie minulostí, pořád bude trochu mít obavy. "Až bude po všem, pořád tam bude nějaký strach, když půjdu ven," přiznal.

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články