Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Atlético uhájilo vedení v lize, nezaváhala ani Barcelona a Real

Madrid – První místo ve španělské lize bude i po 23. kole v držení fotbalistů Atlétika Madrida. Colchoneros totiž zvládli domácí duel s Villarealem a vyhráli po brance Raúla Garcíi 1:0. Před druhou Barcelonou však mají náskok pouze jednoho bodu. Katalánci totiž rovněž nezaváhali a Betis na domácím hřišti porazili i díky dvěma brankám Messiho 3:1. S odstupem dalších dvou bodů zůstává Real. Ten vyhrál v San Sebastianu 4:0.

Slavící fotbalisté Atlética Madrid
zdroj: AFP PHOTO / autor: PEDRO ARMESTRE

Svěřenci kouče Diega Simeoneho uhájili domácí neporazitelnost v lize i v 17. zápase na stadionu Vicenteho Calderóna. Po výhře nad sedmým týmem tabulky mají jistotu, že neskončí hůř než třetí, a popáté za sebou postoupí do Ligy mistrů. Atlético zvládlo zápas i bez zraněného kanonýra Diega Costy a tvůrce hry Ardy Turana.

Barcelona šla v utkání s Betisem do vedení po čtvrthodině hry, kdy pokutový kop proměnil Lionel Messi. K druhému úspěchu pomohl katalánskému klubu vlastní gól Jordiho Figuerase, který tečoval centrovaný míč mimo dosah gólmana. Hosté ale dokázali hned z protiútoku zásluhou Rubéna Castra snížit.

Klid dal Barceloně až čtyři minuty před koncem znovu Messi. Antonio Amaya zahrál ve vápně rukou, argentinskému kanonýrovi sice gólman Antonio Adán penaltu chytil, na dorážku už byl ale krátký. Útočník Barcelony se s 25 brankami dotáhl v tabulce střelců na druhého Diega Costu z Atlétika.

Trenér Realu Carlo Ancelotti nechal před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů v Dortmundu odpočívat nejlepšího ligového střelce Ronalda, toho ale proti San Sebastianu zastoupili jiní. O první branku se v poslední minutě prvního poločasu postaral dorážkou z malého vápna Asier Illarramendi. V 66. minutě rozehrál gólman domácích Claudio Bravo přímo na kopačky Garetha Bala, ten vrátil míč do sítě a zaznamenal třetí branku ve dvou zápasech.

V závěru pak přidali další trefy Portugalec Pepe a stejně jako v minulém kole střídající Álvaro Morata.

Sevilla napravila proti Espaňolu zaváhání s Celtou Vigo

Sevilla se dostala do vedení v 18. minutě po brance Stéphanea Mbii, který se prosadil po rohovém kopu. Druhý gól dal těsně před pauzou Kévin Gameiro. Barcelonský tým v úvodu druhé půle snížil zásluhou kapitána Sergia Garcíi, ale definitivně rozhodl šest minut před koncem Gameiro a v předposlední minutě výsledek zvýraznil Ivan Rakitič.

Čtvrtfinalista Evropské ligy Sevilla se přiblížil tomu, aby si účast v této soutěži v příští sezoně zopakoval. Zůstává ale i ve hře o postup do Ligy mistrů, jejíž předkolo slibuje čtvrtá pozice.

Málaga porazila Granadu rovněž jasně 4:1 i díky dvěma trefám záložníka Ignacia Camacha. První domácí vítězství z posledních pěti utkání pomohlo svěřencům kouče Bernda Schustera na 11. místo, čtyři body před jejich dnešního soupeře a osm bodů nad sestupové pásmo.

Elche se vzdálilo sestupovým příčkám díky pozdní brance Richmonda Boakyeho. V klíčovém duelu s Getafe rozhodl ghanský útočník jediným gólem ve třetí minutě nastavení. Elche se posunulo na 14. místo a madridskému soupeři, který je na nejvyšší sestupové příčce, uniklo na čtyři body.

Dosud osmnáctý Valladollid uhrál cennou bezbrankovou remízu s Valencií a o skóre za sebe poslal Getafe. Čtvrtfinalista Evropské ligy z Valencie ztratil body v šestém z posledních sedmi ligových utkání a v příští pohárové sezoně bude pravděpodobně chybět.

Španělská fotbalová liga – 32. kolo:

Almería Pamplona 1:2 (73. Soriano 19. Oriol Riera, 32. Arribas), Atlético Madrid Villareal 1:0 (14. Raúl García), FC Barcelona - Betis Sevilla 3:1 (15. z pen. a 86. Messi, 67. Figueras - 69. Castro), San Sebastian - Real Madrid 0:4 (45. Illarramendi, 67. Bale, 85. Pepe, 88. Morata), Málaga - Granada 4:1 (14. a 36. Camacho, 50. z pen. Amrabat, 74. Juanmi - 77. El Arábí), Elche - Getafe 1:0 (90.+3 Boakye), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 4:1 (44. a 84. Gameiro, 18. Mbia, 89. Rakitič - 47. Sergio García z pen.), Valladolid - Valencie 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články