Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Atlético s Realem. Madridské derby rozhodne o vítězi LM

Lisabon – Finále bez favorita, alespoň tak o vyvrcholení letošní Ligy mistrů mluví trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti. Jeho tým konečně po mnoha letech může přidat desátý titul v této soutěži, tedy něco, k čemu se celý Real už dlouhý čas upíná. V cestě stojí městký rival Atlético, kterému pravděpodobně bude chybět hlavní kanonýr Diego Costa. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:30.

Real Madrid - Atlético Madrid
zdroj: AP Photo autor: Paul White

Carlo Ancelotti může Realu pomoci k prvnímu triumfu od roku 2002. Do finále postoupili jeho svěřenci po excelentně zvládnutém dvojzápase s Bayernem a nyní touží konečně po velkém úspěchu. "Máme velkou šanci stát se součástí klubové historie. Ale nejsme tím posedlí, jsme hlavně rádi, že máme takhle jedinečnou příležitost," prohlásil čtyřiapadesátiletý kouč.

Jeho protějšek Diego Simeone by zase rád největší klubovou trofejí korunoval skvělé působení v Atléticu. Od příchodu do Madridu před třemi lety s týmem vyhrál Evropskou ligu, následně Španělský pohár a v této sezoně ho dovedl k titulu v lize. V semifinále navíc vyřadil Chelsea. "Sklízíme ovoce své tříleté práce. Každý člen týmu ví, jak využít našich schopností a zakrýt nedostatky. Protože i my máme slabiny, ale snažíme se je nedávat najevo," řekl Simeone.

Diego Simeone: "Je skvělé, že v jednom městě se najdou týmy takového kalibru, jako jsou Real a Atlético. Rivalita je obrovská, rozdíly mezi kluby nemůžou být větší, a to i na společenské úrovni. Ale každý pracuje s nástroji, které si může dovolit."

Slavící hráči Atlética Madrid
zdroj: AP Photo autor: Andres Kudacki

Argentinský kouč se velmi pravděpodobně bude muset obejít bez kanonýra Diega Costy, který má natržený stehenní sval. Realu by naopak Cristiano Ronaldo chybět neměl. Portugalský reprezentant sice naposledy nastoupil na počátku května, zraněné lýtko už prý ale doléčil.

Oba trenéři, kteří proti sobě kdysi v italské lize nastoupili jednou i jako hráči, se v případě úspěchu můžou zapsat do historie Ligy mistrů. Ancelotti už dvakrát dovedl k triumfu v soutěži AC Milán a má na dosah vyrovnání rekordních tří vítězství Boba Paisleyho. Simeone se pak po krajanech Luisi Carnigliovi a Heleniu Herrerovi můž stát teprve třetím neevropským vítězem mezi trenéry.

Předpokládané sestavy:

Real: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Illaramendi, Di María - Bale, Morata, Ronaldo.

Atlético: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Felipe Luíz - Suárez, Gabi - Koke, Raúl García, Villa - Adrián.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články