Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

AS Řím v bitvě o první místo porazil Fiorentinu, uspěl i Juventus

Řím – Italská liga má nového lídra. Tím se stal AS Řím, který v přímém souboji o čelo tabulky zvítězil na hřišti Fiorentiny 2:1. Na druhou pozici se dostala Neapol po vítězství 1:0 na půdě Chieva Verona, avšak pouze o skóre za ní zaostávají hned tři týmy: Fiorentina, Inter Milán a Lazio Řím. Juventus porazil Bergamo 2:0 a teprve potřetí v sezoně získal tři body. AC Milán v závěru rozhodl o výhře 2:1 nad Sassuolem a po třech zápasech naplno bodoval.

Radost hráčů AS Řím
zdroj: AP autor: Alessandro Fucarini

AS Řím poslal na půdě Fiorentiny do vedení Salah, jenž v kádru "Vlků" hostuje z Chelsea, která ho v minulé sezoně zapůjčila právě do Fiorentiny. "Viola" poprvé v sezoně na svém stadionu inkasovala. V 34. minutě navíc přeběhl Gervinho s míčem polovinu hřiště, nezaváhal ani v koncovce a zvýšil na 2:0 pro hosty.

V druhém poločase mohl římský celek definitivně pojistit tříbodový zisk, Pjaničův pokus ale z brankové čáry odkopl Rodríguez. V závěru zvýšili domácí tlak a AS navíc dohrával v deseti, Babacar ale už pouze zkorigoval.

Neapol proti Chievu předváděla pohledný fotbal a několikrát se dostala do vážné šance, argentinský útočník Higuaín dokonce dvakrát trefil v prvním poločase tyč. V 59. minutě už po Insigneho přihrávce skóroval a sedmým gólem v sezoně rozhodl o čtvrté výhře Neapole za sebou. Kromě porážky v prvním kole v Sassuolu (1:2) Neapol ve všech utkáních bodovala.

Juventus se proti Bergamu dostal do vedení po půlhodině hry, kdy Dybala překonal gólmana Sportiella střelou zpoza vápna. Argentinský útočník byl i u druhého gólu. V 49. minutě asistoval Mandžukičovi, jenž oslavil první ligovou trefu za Juventus, kam v létě přestoupil z Atlética Madrid.

Domácí měli možnost v závěru ještě navýšit náskok. Nejprve byl v 73. minutě vyloučen stoper hostů Toloi, o šest minut později kopal Pogba penaltu, jeho pokus ale Sportiello vyrazil. Přesto Juventus svého soka porazil pojedenácté v řadě.

Brankář Sassuola Consigli fauloval ve 30. minutě v pokutovém území milánského útočníka Baccu a byl vyloučen. Nově příchozí Pegolo se postavil proti penaltě, ale pokus faulovaného Kolumbijce nezneškodnil, přestože vystihl stranu.

V 53. minutě vyrovnal z přímého kopu Berardi, kterému se proti AC daří: za Sassuolo už mu vstřelil od sezony 2013/14 osm branek. Přesto se domácí radovali z tříbodového zisku, když v závěru po Bonaventurově rohovém kopu rozhodl střídající Adriano. V brance Milána debutoval teprve šestnáctiletý Gianluigi Donnarumma, jenž se stal nejmladším gólmanem v historii, který nastoupil v základní sestavě k zápasu Serie A.

Na pátém místě se nachází římské Lazio, které porazilo FC Turín 3:0. Dvěma góly se na tom podílel Anderson. Udine zdolalo zásluhou trefy Lodiho z 20. minuty nováčka Frosinone 1:0 a poprvé v sezoně uspělo na vlastním stadionu.

Udine porazilo zásluhou trefy Lodiho z 20. minuty nováčka Frosinone 1:0 a poprvé v sezoně uspělo na vlastním stadionu.

Inter se dočkal na Sicílii vedoucí branky v 60. minutě, kdy Ivan Perišič "uklidil" do prázdné branky přihrávku Jonathana Biabianyho. Domácí však za šest minut srovnali zásluhou Alberta Gilardina a výsledek i díky vyloučení stopera Interu Jeisona Murilla udrželi.

Boloňa si na poslední chvíli zajistila vítězství 2:1 nad Carpi. Souboj nováčků ve prospěch Boloni zlomil ve třetí minutě nastavení Adam Masina, zajistil svému týmu druhé vítězství v ročníku a posun z poslední příčky tabulky, kam klesl soupeř. 

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

Empoli - FC Janov 2:0 (44. Krunič, 57. Zieliňski), Carpi - Boloňa 1:2 (24. Letizia - 47. Gastaldello, 90.+3 Masina), Palermo - Inter Milán 1:1 (66. Gilardino - 60. Perišič), Sampdoria Janov - Hellas Verona 4:1 (11. Muriel, 29. Zukanovič, 45.+1 Soriano, 54. Eder - 75. Ionita), AC Milán - Sassuolo 2:1 (31. Bacca z pen., 86. Adriano - 53. Berardi), Juventus Turín - Bergamo 2:0 (28. Dybala, 49. Mandžukič), Udine - Frosinone 1:0 (20. Lodi), Fiorentina - AS Řím 1:2 (90.+4 Babacar - 7. Salah, 34. Gervinho), Lazio Řím - FC Turín 3:0 (70. a 90.+4 Anderson, 40. Lulič),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články