Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arteta o účasti Arsenalu v pohárové Evropě: Není to tlak, je to naše povinnost

V Premier League okupují fotbalisté Arsenalu desáté místo a na pozice zaručující účast v evropských pohárech ztrácejí 9 bodů. V FA Cupu i Carabao Cupu už ve hře nejsou a ne zrovna ideálně rozehráli i čtvrtfinále Evropské ligy se Slavií, s kterou ve čtvrtek doma remizovali 1:1. Trenér Mikel Arteta však panice nepropadá a hlásí, že místenka v Evropě je pro "Gunners" povinností.

"Není to tlak, je to naše povinnost," řekl rezolutně Arteta ke snaze severolondýnského celku zajistit si pro příští sezonu účast v pohárech.

"Klub, který reprezentujeme, má historicky vysoké ambice. A tohle je minimální cíl, který musíme splnit, protože tohle se od nás chce," doplnil před nedělním duelem na stadionu Sheffieldu United.

Arsenal ztrácí v tabulce devět bodů na pátou Chelsea, jež drží poslední pohárovou pátou příčku. A i když existuje množství příkladů, kdy sezona bez zápasů v Evropě mužstvům z dlouhodobého hlediska pomohla, španělský kouč by to za výhodu pro svůj tým nepovažoval.

"Je pravdou, že řadě klubů to pomohlo v přebudování kádru a nastartování něčeho nového, ale raději bych byl v Evropě," zdůraznil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Slavia Praha

Na čtvrtý West Ham, který senzačně drží čtvrté místo zaručující postup do skupinové fáze Champions League, ztrácí Arsenal osm kol před koncem Premier League deset bodů.

Šance na návrat mezi absolutní evropskou smetánku po pěti letech se devětatřicetiletý rodák ze San Sebastianu nevzdává.

"Proč bychom se nemohli dostat do Ligy mistrů skrz vítězství v Evropské lize? Takhle já přemýšlím," dodal Arteta, jehož svěřenci mohou udělat dílčí krok k tomuto cíli příští čtvrtek v Praze.

Lepší z dvojice Arsenal - Slavia se v semifinále druhé nejprestižnější soutěže starého kontinentu utká buď s Villarrealem, nebo s Dinamem Záhřeb. První zápas vyhrálo španělské mužstvo v chorvatské metropoli 1:0 gólem Gerarda Morena.   

Zdroj
ČT sport, goal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články