Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Arteta i Hudson-Odoi jsou na dobré cestě k zotavení. Cítím se už mnohem lépe, vzkázal trenér Arsenalu

Přesně před týdnem byl Mikel Arteta pozitivně testován na koronavirus, ale už dnes se sedmatřicetiletý kouč Arsenalu těší na návrat do práce. Tréninkové centrum londýnského velkoklubu se po důkladné čistce opět otevřelo a španělský stratég z domova hlásí: "Děkuji za podporu a láskyplná slova. Cítím se už mnohem lépe."

Trenér Arsenalu Mikel Arteta komunikuje s Alexandrem Lacazettem
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Artetův pozitivní test na COVID-19 byl prvním v rámci Premier League. Od potvrzení jeho onemocnění bylo zhruba sto zaměstnanců Arsenalu, včetně hráčů a asistentů, izolováno.

K tréninkům se mělo A-mužstvo vrátit v úterý 24. března, ale vzhledem k včerejšímu rozhodnutí vedení Premier League a pozastavení soutěže minimálně do 30. dubna, je návrat do klasického režimu ve hvězdách.

Arteta je však navzdory domácí karanténě aktivní a dennodenně je v kontaktu s realizačním týmem. "Je v dobrém rozmaru a pravidelně komunikuje jak s námi, tak s hráči," potvrzují zástupci klubu v otevřeném dopisu adresovaném fanouškům.

Callum Hudson-Odoi na tréninku anglické reprezentace
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: James Wilson

Pozitivní test měl přesně před týdnem také devatenáctiletý útočník Chelsea Callum Hudson-Odoi a rovněž jeho zdravotní stav je dle slov trenéra Franka Lamparda mnohem lepší. "S radostí mohu oznámit, že Callum udělal velký pokrok a cítí se téměř jako dřív, což je bezesporu zpráva, kterou jsme všichni chtěli slyšet," řekl.

"Jsem si ovšem vědom, že ne každý se může z koronaviru zotavit, a proto apeluji na každého, aby i nadále jednal zodpovědně a dbal na zdraví spoluobčanů," dodal.

Zdroj
chelseafc.com, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články