Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bez Premier League minimálně do konce dubna. V Anglii stále věří v její dohrání

Naděje na dohrání sezony se nevzdávají, přišel odklad. Činovníci anglické fotbalové asociace, vedení Premier League a druhé ligy se shodli, že všechny tamní fotbalové soutěže se kvůli pandemii koronaviru nebudou hrát minimálně do 30. dubna. Přerušená sezona se může dohrát i po termínu, kdy měla původně skončit, tedy po 1. červnu.

Gabriel Jesus z Manchesteru City po neproměněné penaltě
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

Fotbal v Anglii se kvůli šíření nemoci COVID-19 stejně jako v dalších evropských zemích zastavil. Poslední utkání Premier League se hrálo v pondělí 9. března. V aktuální sezoně se zatím stihlo necelých 29 z 38 kol a tabulku jasně vede Liverpool s náskokem 25 bodů před Manchesterem City.

Premier League i nižší soutěže byly minulý pátek přerušeny původně do 3. dubna a vedení anglického fotbalu dnes pauzu prodloužilo až do začátku května. V Británii stále narůstá počet potvrzených případů nákazy a také úmrtí, kterých je už přes sto.

Anglická asociace společně s vedením lig se jednoznačně vyslovily pro to, aby se ročník dokončil. K dohrání domácích soutěží v jednotlivých zemích by mělo pomoci i úterní odložení evropského šampionátu o rok na příští léto.

"Vývoj pandemie zůstává nejasný a každého můžeme ujistit, že zdraví hráčů, zaměstnanců a fanoušků je naší prioritou. Budeme nadále vycházet z vládních rozhodnutí a pracovat na tom, abychom našli způsob, jak dohrát sezonu, pokud to podmínky dovolí," stojí v prohlášení.

Podle pravidel anglické asociace měla sezona skončit nejpozději do 1. června, výkonný výbor však odsouhlasil, že se letos může dohrát i po tomto termínu. Přesné datum nestanovil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články