Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Arsenal získal záložníky Artetu a Benajuna

Londýn - Londýnský Arsenal, kde působí český záložník Tomáš Rosický, posílili těsně před uzávěrkou hráčských transferů další středopolaři Mikel Arteta z Evertonu a Jossi Benajun z Chelsea. Trenér Arséne Wenger byl v závěru přestupního období na své poměry nebývale aktivní, poté co ztratil Ceska Fábregase a Samira Nasriho a navíc jeho tým o víkendu utrpěl debakl 2:8 na hřišti Manchesteru United.

Trenér Asenalu Arséne Wenger
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

Devětadvacetiletý Arteta přestoupil z Evertonu za 10 milionů liber (272 milionů korun). "Jsem velmi zklamaný, že ho ztrácím, ale možnost zahrát si Ligu mistrů je něco, co jsem mu nabídnout nemohl," uvedl trenér Evertonu David Moyes. Arteta hrál za liverpoolský klub šest a půl let. Rodák ze San Sebastiánu prošel všemi španělskými mládežnickými výběry, do seniorské reprezentace se však nedostal.

Jednatřicetiletý Izraelec Benajun mění londýnské kluby v rámci ročního hostování. Třiaosmdesátinásobný reprezentant strávil po přestupu z Liverpoolu v Chelsea pouze jednu sezonu a kvůli zranění si zahrál jen v osmi zápasech.

Arsenal také ve středu posílili německý stoper Per Mertesacker z Brém a brazilský levý obránce André Santos z Fenerbahce. V úterý Wenger dotáhl příchod kapitána korejské reprezentace Pak Čchu-jonga z Monaka na místo dánského útočníka Nicklase Bendtnera, jehož poslal na hostování do Sunderlandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články