Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal získal první trofej sezony, Manchester City porazil 3:0

Londýn - První anglickou trofej v sezoně vyhrál Arsenal, který zvítězil v "superpoháru" Community Shield nad Manchesterem City přesvědčivě 3:0. Gunners o svém vítězství rozhodli prakticky v prvním poločase díky trefám Cazorly a Ramseyho, třetí gól přidal v druhé půli nádhernou trefou z 25 metrů střídající Olivier Giroud. Utkání jste mohli sledovat v on-line textovém přenosu na našem webu.

Arsenal slaví vítězství v Community Shield
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Jak Arsenal, tak Manchester City nenastoupil do utkání v nejsilnějších sestavách a oba týmy v průběhu utkání využily všech šest možných změn v sestavě. Arsenalu nadále chyběli němečtí mistři světa Per Mertesacker, Mesut Özil a Lukas Podolski i zraněný Theo Walcott. V Manchesteru City kvůli problémům s chodidlem absentoval Alvaro Negredo, na hřiště se nedostali kromě jiných Sergio Agüero, Martin Demichelis či kapitán Vincent Kompany.

Arsenalu se dařilo využít absencí svého soupeře lépe a několikrát obranu City rozebral. První gól dal ve 21. minutě, kdy obléhání soupeře ukončil střelou z hranice pokutového území Cazorla a trefil se po zemi přesně k tyči. Ještě do poločasu zvýšil Ramsey, jenž zakončil vydařený rychlý protiútok.

V úvodu druhého poločasu měl šanci ke snížení vítěz Premier League, ale Jovetič poslal míč do tyče. Místo toho po hodině hry pojistil náskok Arsenalu Giroud, nejlepší střelec týmu v uplynulého sezoně z více než dvaceti metrů levačkou parádně přehodil nového gólmana City Caballera. Na hřiště se dostal na posledních dvacet minut i Tomáš Rosický. "Kanonýři" získali Superpohár potřinácté v historii a poprvé od roku 2004.

Arsenal - Manchester City 3:0 (2:0)

Branky: 21. Cazorla, 42. Ramsey, 60. Giroud. Rozhodčí: Michael Oliver. ŽK: Fernando. Diváci: 71 523.

Arsenal: Szczesny - Debuchy, Koscielny (46. Monreal), Chambers, Gibbs - Arteta, Ramsey (86. Campbell) - Sánchez (46. Oxlade-Chamberlain), Wilshere (68. Flamini), Cazorla (72. Rosický) - Sanogo (46. Giroud)
Manchester City: Caballero - Clichy, Boyata, Nastasić, Kolarov (76. Richards) - Nasri (46. Silva), Touré (60. Zuculini), Fernando, Navas (85. Sinclair) - Jovetič, Džeko (60. Milner)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články