Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Arsenal zaváhal v boji o titul. O body ho obral West Ham i se Součkem a jubilantem Coufalem

Důležité body v boji o mistrovský titul ztratili fotbalisté londýnského Arsenalu. V derby na hřišti West Hamu sice rychle vedli 2:0, nakonec ale získali jen bod za remízu 2:2. V dresu "Kladivářů" odehráli celý zápas oba dva čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček. První jmenovaný odehrál jubilejní stý zápas za West Ham. Fotbalisté Manchesteru United zvítězili na hřišti Nottinghamu Forest 2:0 a na třetím místě vystřídali Newcastle.

Obránce West Hamu Vladimír Coufal v souboji o míč s Gabrielem Martinellim z Arsenalu
zdroj: Profimedia

Arsenal už po deseti minutách vedl o dva góly zásluhou Jesuse a Ödegaarda a směřoval k obnovení šestibodového náskoku před Manchesterem City. Ve 32. minutě však přišla chyba v rozehrávce hostující obrany, která vyústila až v pokutový kop pro domácí. Benrahma se při jeho zahrávání nemýlil.

Saka mohl v 52. minutě vrátit Arsenalu dvougólový náskok, když se po Antoniově ruce pískala penalta i na druhé straně, ale jednadvacetiletý anglický reprezentant přestřelil. O tři minuty později z voleje vyrovnal Bowen.

Arsenal ztratil body podruhé za sebou a opět zahodil dvougólový náskok. "Kanonýři" mají 74 bodů, úřadující mistr Manchester City jich má 70 a odehrál o zápas méně. Oba kluby se střetnou 26. dubna v Manchesteru. West Ham je patnáctý, o čtyři body před sestupovými příčkami.

O výhře "Rudých ďáblů" v Nottinghamu rozhodl po půl hodině hry Antony, zužitkoval svůj důraz a dorazil do branky vyraženou střelu Martiala. Brazilec byl také u druhého gólu United v 76. minutě. Pohlednou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Dalota a Portugalec nezaváhal.

Svěřenci trenéra Ten Haga ztrácejí na první Arsenal 15 bodů, ale mají o zápas méně. Nottingham nezvítězil podesáté v řadě a je na první sestupové příčce.

Anglická fotbalová liga – 31. kolo:

Aston Villa – Newcastle 3:0 (64. a 83. Watkins, 11. Ramsey), Chelsea – Brighton 1:2 (13. Gallagher - 42. Welbeck, 70. Enciso), Everton – Fulham 1:3 (35. McNeil - 22. Reed, 51. Wilson, 68. James), Southampton – Crystal Palace 0:2 (54. a 68. Eze), Tottenham – Bournemouth 2:3, Wolverhampton – Brentford 2:0 (27. Costa, 69. Hwang Hi-čchan), Manchester City – Leicester 3:1 (13. z pen. a 25. Haaland, 5. Stones - 75. Iheanacho), West Ham United - Arsenal 2:2 (32. Benrahma z pen., 55. Bowen - 7. Jesus, 10. Ödegaard), Nottingham - Manchester United 0:2 (32. Antony, 76. Dalot).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články