Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Arsenal vynuloval Brighton a jde do čela Premier League, na Anfieldu gól nepadl

Anglická liga má nového lídra. Stal se jím Arsenal, který v duelu pohárových zástupců porazil Brighton 2:0. Před 17. kolem vedoucí Liverpool totiž remizoval v očekávaném šlágru s Manchesterem United 0:0 a má o bod méně. Třetí je vinou horšího skóre Aston Villa po vítězství 2:1 na stadionu Brentfordu a své příznivce potěšil i West Ham, který zametl 3:0 s Wolverhamptonem.

Kai Havertz z Arsenalu oslavuje gól v Premier League
zdroj: REUTERS

Arsenal doma nenašel přemožitele už 13. soutěžních zápasů v řadě, což je rekordní šňůra pod trenérem Artetou. Tentokrát se v 53. minutě prosadil na Emirates Stadium po rohu Jesus a v 87. minutě zužitkoval Havertz samostatný únik. Brighton neskóroval v lize po 32 utkáních a v neúplné tabulce mu patří devátá pozice.

Aston Villa sice prohrávala od konce první půle, kdy dal první gól mezi anglickou elitou útočník Lewis-Potter, ale v 71. minutě dostal červenou kartu obránce Brentfordu Mee a v 77. a 85. minutě využili přesilovku Moreno s Watkinsem.

Ani celek z Birminghamu nicméně nedohrál v plném počtu – v nastavení byl vyloučen Kamara, nicméně svěřenci kouče Emeryho už třetí ligové vítězství po sobě udrželi. V tomto kalendářním roce vyhráli v nejvyšší soutěži 25. duel, což je nový klubový rekord.

Platonická převaha Liverpoolu výhru nepřinesla

Reds měli v souboji s United převahu v držení míče, tradičního rivala přestříleli 34:6, ale branku vstřelit nedokázali. Nutno podotknout, že velkou šanci si nevypracovali. Naopak Red Devils mohli z brejků dvakrát udeřit.

Klub z města Beatles tak nenavázal na výsledek 7:0 z březnového vzájemného duelu a přišel o stoprocentní bilanci na svém stadionu, kde předchozích sedm ligových zápasů v sezoně vyhrál. United neskórovali potřetí za sebou, v tabulce jim patří sedmé místo.

Hammers se ujali dvougólového vedení už v prvním poločase, kdy udeřil dvakrát z brejku Kudus. Ghanský reprezentant potvrdil střeleckou formu, v posledních pěti soutěžních utkáních se trefil čtyřikrát. V závěru přidal pojistku Bowen, s deseti brankami nejlepší ligový střelec West Hamu. Na všechny tři góly přihrál záložník Paquetá.

České duo Souček – Coufal nastoupilo tradičně v základní sestavě domácích. Coufal byl vystřídán až v nastavení krátce poté, co dostal žlutou kartu. Hammers se posunuli na sedmé místo, Wolves jsou třináctí.

Anglická fotbalová liga – 17. kolo:

Arsenal – Brighton 2:0 (53. Jesus, 87. Havertz), Brentford – Aston Villa 1:2 (45. Lewis-Potter - 77. Moreno, 85. Watkins), West Ham – Wolverhampton 3:0 (22. a 32. Kudus, 74. Bowen), Liverpool - Manchester United 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články