Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal potřebuje porazit Záhřeb, Barceloně stačí k postupu remíza

Praha - Jediný cíl leží před fotbalisty Arsenalu v 5. kole Ligy mistrů. Londýnský klub musí porazit Záhřeb, aby si udržel šance na postup ze skupinové fáze. V jednodušší situaci je Barcelona, které stačí remíza proti AS Řím. Přímý přenos utkání Arsenal - Záhřeb sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal z dosavadních čtyř utkání získal pouhé tři body, a tak je v hodně těžké pozici. Ani výhra ho nemusí udržet ve hře, pokud Bayern doma ztratí s Olympiakosem Pireus. Pokud však Olympiakos prohraje a Arsenal vyhraje, utkají se v závěrečném duelu v přímém souboji o postup. "Čekají nás dva zápasy. Teď musíme zvládnout první krok. Nic jiného než vítězství brát nemůžeme. Zároveň musíme doufat, že Bayern doma udrží neporazitelnost a taky vyhraje. Tomu věřím, doma mají obrovskou sílu," připomněl Čech.

Londýnský celek, který se bude snažit oplatit Záhřebu porážku 1:2 z úvodního duelu, se však potýká s rozsáhlou marodkou včetně Tomáše Rosického. "Nám se to teď trochu nešťastně nakupilo, ale doufám, že ti, kteří nastoupí místo nich, budou chtít chytit šanci a na naší hře to nebude znát," dodal Čech. Arsenal zároveň musí doufat, že Bayern s Olympiakosem nebudou hrát na remízu, která by zajistila postup oběma celkům.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Arsenal - Záhřeb

Trenérovi Arsénu Wengerovi se nelíbí, že UEFA ponechala porážku v platnosti. Po utkání totiž neprošel dopingovou kontrolou záložník chorvatského týmu Arijan Ademi. Wenger před odvetou v Londýně prohlásil, že UEFA tímto přístupem doping fakticky schvaluje. Makedonský reprezentant Ademi dostal po nečekaném vítězství Dinama kvůli dopingu čtyřletý trest. Podle regulí by však museli dopovat nejméně dva hráči, aby bylo možno uvažovat o diskvalifikaci klubu.

To v Barceloně mají nyní důvody k radosti. O víkendu v derby s Realem Madrid vyhráli 4:0, navíc se po zranění vrací největší hvězda Lionel Messi. "Je skvělé znovu vidět v tréninku našeho nejlepšího hráče. Pro všechny je to povzbuzení," řekl trenér Luis Enrique. Katalánci zatím ve skupině ztratili dva body za remízu s AS Řím, proti němuž se nyní pokusí vybojovat postup. K tomu stačí i remíza. "Bude to jiný zápas než v Itálii. Věřím, že doma předvedeme mnohem lepší výkon. Chceme si postup zajistit už nyní," dodal Enrique.

Utkání Real Madrid - Barcelona
zdroj: EFE autor: Chema Moya

V osmifinále už jsou Petrohrad, Manchester City a Real Madrid, v úterý by je mělo doplnit i Porto, kterému stačí uhrát doma remízu s Dynamem Kyjev. V druhém duelu skupiny G pak může slavit Chelsea, jež potřebuje vyhrát na hřišti Maccabi Tel Aviv a doufat ve ztrátu Kyjeva.

Ve skupině H už se hraje jen o jedno postupové místo, protože Petrohrad dosud neztratil ani bod a už od minulého kola má účast v osmifinále jistou. Jeho stoprocentní bilanci se pokusí narušit Valencie, která si může zajistit postup v případě, že vyhraje a Gent zároveň ztratí v druhém zápase skupiny s Lyonem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články