Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Angola a Nigérie jsou prvními čtvrtfinalisty mistrovství Afriky

Prvními čtvrtfinalisty mistrovství Afriky v Pobřeží slonoviny jsou týmy Angoly a Nigérie. Angola porazila Namibii 3:0 a mezi osm nejlepších postoupila poprvé od roku 2010, kdy byla hostitelskou zemí. Trojnásobný vítěz z Nigérie v souboji dvou favoritů turnaje zdolal Kamerun 2:0.

Utkání Nigérie – Kamerun
zdroj: Reuters autor: Luc Gnago

Hlavní postavou při výhře Angoly byl Gelson Dala, který vstřelil dva góly, stejně jako ve skupině proti Mauritánii a na třetí přihrál.

Zápas přitom pro Angolu nezačal dobře, už v 17. minutě dostal brankář Neblú červenou kartu, protože zahrál rukou před šestnáctkou.

V deseti ale dohrával také soupeř, který byl ve vyřazovací fázi vůbec poprvé a ve skupině se postaral o senzaci, když vyřadil účastníka dvou posledních světových šampionátů Tunisko.

Nigérie narazila na Kamerun už v osmifinále stejně jako v roce 2019 a stejně jako tehdy bronzový tým z posledního šampionátu vyřadila.

O první gól se postaraly dvě hvězdy z italské ligy. Osimhen z Neapole přihrával a Lookman z Bergama střílel. Tentýž hráč pak postup v poslední minutě zpečetil.

Fotbalové mistrovství Afriky v Pobřeží slonoviny – osmifinále:

Angola – Namibie 3:0 (2:0)
Branky: 38. a 42. Gelson Dala, 66. Mabululu.
ČK: 17. Neblú – 40. Haukongo.

Nigérie – Kamerun 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 90. Lookman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články