Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Naděje favorizovaných Tunisanů na mistrovství Afriky končí už ve skupině, trenér rezignoval

O tom, že to favorité na africkém fotbalovém šampionátu nemají vůbec lehké, se přesvědčil i výběr Tuniska. Pro jednoho z favoritů překvapivě skončil šampionát už v základní skupině. Šampioni z roku 2004 dali ve třech zápasech jediný gól a po remíze 0:0 s Jihoafrickou republikou obsadili ve skupině E poslední místo.

Fotbalisté Tuniska po vyřazení z mistrovství Afriky
zdroj: ČTK / AP autor: Themba Hadebe

Bezprostředně po vyřazení skončil u týmu trenér Džalíl Kadrí. Kouč, jenž Tunisko vedl i na mistrovství světa v Kataru, svou rezignaci oznámil v pozápasovém televizním rozhovoru. Stal se už šestým trenérem, který na šampionátu opustil lavičku.

Bez branek skončil i zápas Namibie a Mali, které ovládlo tabulku před JAR. Namibijci prošli z třetí pozice do play-off poprvé v historii a v osmifinále narazí na Angolu. Mali se střetne s Burkina Fasem a Jihoafričany čeká Maroko.

Jediný gól ve čtyřech středečních zápasech dal Hakím Zijach, který rozhodl o vítězství Maroka nad Zambií. Zápas ale nedohrál kvůli zranění kotníku. Zambie je vyřazena, místo ní se raduje pořádající Pobřeží slonoviny, které obsadilo poslední postupové místo v tabulce týmů z třetích míst.

Mistrovství Afriky ve fotbale:

Skupina E:

JAR – Tunisko 0:0, Namibie – Mali 0:0.

Skupina F:

Tanzanie – Kongo 0:0

Zambie – Maroko 0:1 (0:1)
Branka: 37. Zijach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články