Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Anglie přišla se Španělskem o výhru až v nastavení, Němci remizovali s Itálií

Milán - Anglie remizovala se Španělskem 2:2, když o výhru přišla až v nastavení. Němečtí fotbalisté, kteří bez ztráty bodu i inkasované branky vedou "českou" skupinu kvalifikace mistrovství světa, remizovali v přípravě s Itálií v Miláně 0:0. Další soupeř české reprezentace a v současnosti druhý tým skupiny C Severní Irsko podlehlo Chorvatsku jasně 0:3 a na domácím hřišti poznalo hořkost porážky po 11 zápasech. Rakousko hrálo se Slovenskem bez branek, stejně jako Francie s Pobřežím slonoviny.

Španělští fotbalisté
zdroj: Reuters

Německý trenér Joachim Löw udělal sedm změn v sestavě oproti pátečnímu kvalifikačnímu utkání na hřišti San Marina. Debut za seniorskou reprezentaci si připsal dvaadvacetiletý záložník Yannick Gerhardt. Na druhé straně odchytal první poločas osmatřicetiletý Gianluigi Buffon, který 167. startem za reprezentaci vyrovnal evropský rekord španělského brankáře Ikera Casillase. Po přestávce Buffona nahradil teprve sedmnáctiletý Gianluigi Donnarumma.

V 64. minutě sice Němci rozvlnili síť, gól však neplatil kvůli ofsajdu. Blízko brance byli v závěru domácí, Belotti ale trefil tyč Lenovy branky. Němci prodloužili sérii bez inkasovaného gólu na šest zápasů a vyrovnali tak svůj rekord z roku 1966.

Chorvaté rozebrali Severní Iry

Severní Irsko v předchozích pěti domácích utkáních neinkasovalo, od Chorvatska ale dostalo gól už po devíti minutách. Čopovu střelu vyrazil brankář Mannus pouze k Mandžukičovi, který byl ve vápně důrazný a otevřel skóre.

Čop, který hostuje z Cagliari ve španělském Gijónu, se dočkal v 35. minutě a zvýšil na 2:0. V druhém poločase pojistil výhru Chorvatů Kramarič. Domácím nepomohl ani střídající útočník Will Grigg, jenž se stal populárním zejména díky fanouškovskému chorálu.

Anglie nezvládla závěr

Španělský gólman Reina fauloval v osmé minutě duelu v Anglii Vardyho a nařízenou penaltu proměnil Lallana, který skóroval v třetím reprezentačním utkání po sobě. Záložník Liverpoolu ale jinak příliš úspěšný zápas neprožil, neboť už v 27. minutě musel opustit hřiště kvůli zranění. Krátce po změně stran udeřili domácí podruhé. Hendersonův povedený centr hlavou zužitkoval Vardy a ukončil sérii 14 zápasů za klub i národní tým bez vstřelené branky. Španělé inkasovali od Anglie dva góly poprvé od roku 2001.

Jenže ani dvoubrankové vedení reprezentantům Albionu nestačilo. Minutu před koncem základní hrací doby zkorigoval stav debutující Aspas a v šesté minutě nastavení gólmana Heatona překonal Isco.

Výsledky přípravných fotbalových utkání

Rusko - Rumunsko 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Ozdojev.

Malta - Island 0:2 (0:0)

Branky: 47. Traustason, 75. Ingason.

Maďarsko - Švédsko 0:2 (0:1)

Branky: 30. Larsson, 67. Thelin.

Ukrajina - Srbsko 2:0 (1:0)

Branky: 38. Šachov, 87. Jarmolenko z pen.

Rakousko - Slovensko 0:0

Itálie - Německo 0:0

Sestava Německa: Leno - Höwedes, Mustafi, Hummels (46. Tah), Kimmich - Rudy, Weigl (70. Götze), Gerhardt, Gündogan - Goretzka (60. Gnabry), Müller (60. Volland).

Severní Irsko - Chorvatsko 0:3 (0:2)

Branky: 9. Mandžukič, 35. Čop, 68. Kramarič.

Sestava Severního Irska: Mannus - Hodson, McAuley (46. McGivern), Evans, Brunt (46. McLaughlin) - Norwood - Magennis (56. Lafferty), Lund (46. Davis), McNair, McGinn (62. Paton) - Boyce (68. Grigg).

Francie - Pobřeží slonoviny 0:0

Anglie - Španělsko 2:2 (1:0)

Branky: 9. Lallana z pen., 48. Vardy - 89. Aspas, 90.+6 Isco.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články