Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Žižkovští hráči znovu hlásí problémy s výplatami. Vůbec tomu nerozumím, říká prezident klubu

Praha - Viktoria Žižkov včera v malém pražském derby porazila Bohemians a vrátila se do boje o postup do nejvyšší soutěže. A to přesto, že se klub údajně potácí ve finančních problémech a hráči dokonce uvedli, že museli vést individuální tréninky, protože si nemohli dovolit cestovat na tréninky. Prezident klubu Luděk Vinš však výroky svých hráčů rezolutně odmítá.

Je nám líto, video expirovalo.
Problémy s výplatami ve Viktorii Žižkov

"Došlo k jistým úpravám tréninku, protože jídlo bylo přednější než cestování," svěřil se útočník Žižkova Richard Kalod. Podle informací z kabiny domácích žižkovští hráči od ledna nedostávají zaplaceno. "Radši se k tomu nebudu vyjadřovat. Nějaké peníze přišly, ale byly to peníze za minulý rok," sdělil obránce Pavel Besta deníku Sport.

Střelec prvního gólu zápasu Kalod však odmítl spekulace o tom, že by hráči demonstrativně odmítli nastoupit do utkání. "Nevím, kde to vůbec vzniklo. Žádný bojkot vůči zápasu jsme nechtěli konat, zvlášť, když je to takové prestižní derby s Bohemkou," utvrdil bývalý hráč Zlína. "S vedením pořád mluvíme, v nejbližších dnech by se to mělo rozhodnout. Dneska nějaká záloha přišla, doufám, že se to zlepší. Za těch pár let už si člověk zvykne, jaký je tu režim, ale já jdu do každého zápasu s cílem vyhrát a tohle jde bokem."

Šéf Žižkova Luděk Vinš však nechápe, odkud se berou slova jeho hráčů. "Přiznám se, že tomu vůbec nerozumím, protože speciálně hráč Kalod v letošním roce dostal půl milionu korun, takže nevím, kde vzal v sobě odvahu k takovým výrokům," vyjádřil se Vinš pro ČT.

Žižkov si problémy s vyplácením výplat prochází poněkolikáté, i v roce 2011 před postupem do nejvyšší soutěže byla situace podle všeho velmi podobná. Viktoria již řeší vstup strategického partnera do klubu, kvůli němu - a neuspokojivým výsledkům trenéra Nádvorníka zkraje jarní části sezony - již přišel italský trenér Favarin.

Zdroj
ČT sport, ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články