Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisty Žižkova povede trojice italských trenérů

Praha - Vedení druholigového fotbalového klubu Viktoria Žižkov sáhlo ke změně na trenérském postu. Místo Romana Nádvorníka povede tým v boji o postup do první ligy trojice italských trenérů. Hlavním koučem byl jmenován Giancarlo Favarin. Důvodem změny je připravovaný vstup strategického partnera do klubu.

Čtyřiapadesátiletý Favarin dosud vedl týmy v nižších italských soutěžích. V minulé sezoně dovedl Benátky k postupu do čtvrté ligy. Působil také v klubech Lucchese 1905 a Alma Juventus Fano.

Roli asistenta a kondičního trenéra bude zastávat Vincenzo Cestaro a trenérem brankářů je Alfredo Geraci. Nová trojice trenérů s novými svěřenci už absolvovala první dopolední trénink. "Je třeba se s hráči seznámit podrobněji. Sice jsem už byl na posledním zápase, ale na obě strany si toho musíme říci víc. Pochopitelně si také prohlédnu videa z utkání," uvedl Favarin.

"Určitá bariéra tady pochopitelně je, ale z toho strach nemám. My se pokusíme vše během krátkého času zvládnout a pro začátek máme k dispozici tlumočnici, která se ve fotbalových termínech vyzná. Jinak si myslím, že speciálně fotbalový jazyk je pouze jeden, a komunikace tak bude bez problémů," doplnil kouč. Soutěžní premiéra na lavičce Pražanů ho čeká už v sobotu na hřišti HFK Olomouc.

Žižkov je ve druhé lize čtvrtý se ztrátou čtyř bodů na postupové příčky. Ve třech jarních zápasech však získal jediný bod a 291 minut nedal gól. Italského kouče v minulosti měla například prvoligová Příbram, kterou od dubna 2008 do května 2009 vedl Massimo Morales.

Je nám líto, video expirovalo.
Žižkov poprvé trénoval pod koučem Favarinem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články