Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Druholigové jaro začne moravským derby, k návratu mezi elitu má nakročeno Brno

Třináct dní po nejvyšší soutěži startuje i druhá fotbalová liga. Po podzimu je v čele s desetibodovým náskokem Brno a je blízko k tomu, aby se vrátilo mezi českou elitu, kam postoupí přímo pouze vítěz. Za Zbrojovkou se drží rezerva Sparty a třetí je další brněnský klub Líšeň. Druhý a třetí celek čeká baráž proti čtrnáctému a patnáctému týmu z první ligy. Přímý přenos utkání Brno - Prostějov sledujte od 16:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Řezníček slaví gól proti Jihlavě
zdroj: Facebook FC Zbrojovka Brno

Brno na podzim dominovalo a vyhrálo 12 z 16 kol. Podle prognóz by už Zbrojovce návrat mezi elitu neměl uniknout. "Uvědomujeme si, že je to blízko. Média nás pasují do role jasného postupujícího, ale já opakuji, ještě tam nejsme. Čeká nás těžké jaro, ale věříme, že budeme úspěšní," řekl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

"V soutěži jsou nedohraná utkání, soupeři mohou dosbírat body. Půjdeme zápas od zápasu. Teď se maximálně soustředíme na to, abychom zvládli první duel s Prostějovem," doplnil brněnský trenér Richard Dostálek.

Na druhém místě nečekaně figuruje sparťanské "béčko". Letenští by ale o nejvyšší soutěž bojovat nemohli, neboť v první lize hraje jejich A-tým. Pokud by rezerva Pražanů skončila na druhém či třetím místě, v baráži by se nepředstavila a zároveň by pomohla čtrnáctému celku z nejvyšší soutěže. Ten by do baráže na rozdíl od patnáctého nemusel. Přímo z první ligy sestoupí jen nejhorší mužstvo.

Stejně jako v minulé druholigové sezoně se drží ve špičce v tabulce Líšeň, která v předchozím ročníku obsadila druhou pozici. Brněnský klub ztrácí stejně jako Sparta na Zbrojovku deset bodů a navíc má jednu dohrávku k dobru.

"Zatím nemyslíme na to, že bychom někam postupovali. Budeme rádi, když skončíme do nějakého pátého místa. Ale na druhou stranu, když to kluci dokážou, není důvod, abychom postup nezvažovali. Jediná věc, která je potřeba, je mít podmínky a licenci, abychom měli šanci se rozhodnout, kdyby to vyšlo," uvedl předseda klubu Karel Hladiš.

Zatímco Zbrojovka má v čele pohodlný náskok, mezi druhou a desátou příčkou je rozdíl pouhých osmi bodů. Osmá Dukla Praha ztrácí na barážové pozice jen čtyři, šestá Opava, která po minulé sezoně opustila elitu, pouze tři. Další loňský sestupující z nejvyšší soutěže Příbram je překvapivě až třináctá.

Z druhé ligy jako tradičně spadnou dvě mužstva. Poslední je zatím Žižkov, který ztrácí na nesestupové pozice čtyři body. O tři body více než Viktoria má předposlední Chrudim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články