Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

X faktor Vlkanova skolil Jihlavu hattrickem, Pardubice dál vedou tabulku před Duklou

Souboj aspirantů na postup mezi elitu vyzněl lépe pro Hradec Králové. "Votroci" totiž v domácím prostředí zdolali Jihlavu 4:2 a lví podíl měl na vítězství Adam Vlkanova, který zaznamenal hattrick. Ve druhém pátečním utkání nezaváhali fotbalisté Pardubic ve Vítkovicích a pojistili si vedení v tabulce s náskokem dvou bodů před pražskou Duklou, jež deklasovala 4:0 Vlašim. O další dva body zpět je Žižkov, který v Líšni pouze remizoval 3:3.

Utkání Jihlava - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Vysočina začala na východě Čech mnohem lépe a v sedmé minutě vstřelil první gól nejlepší kanonýr soutěže Klobása. Za dalších sedm minut však Vlkanova srovnal z penalty a v 66. minutě otočil skóre Prekop.

Na další branku Vlkanovy sice v závěru rychle zareagoval střídající Koubek a snížil na 2:3, ale hradecký záložník v 88. minutě dovršil hattrick a definitivně rozhodl. K třetímu vítězství před vlastními příznivci za sebou přispěl i brankář Ottmar několika výbornými zákroky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Jihlava

Pardubice poslal do vedení v šesté minutě Solil. Další přesnou střelou sice vyrovnal domácí Zorvan, jenže mezi 26. a 28. minutou odskočili hosté na dvoubrankový rozdíl. Nejprve proměnil penaltu Jeřábek a následně zvýšil na 3:1 Čelůstka. Po změně stran už se skóre nezměnilo, Vítkovice popáté v ročníku prohrály a jsou o skóre předposlední. 

Dukla na Julisce nadělovala, Zbrojovka venku opět ztratila

Dukla si doma vytvořila dvoubrankový náskok mezi 32. a 34. minutou, kdy se prosadili González a Holík, jenž skóroval i po změně stran. Těsně před koncem zpečetil debakl hostů střídající Jakab.

Dejvický tým vyhrál před vlastními příznivci potřetí za sebou. Vlašim popáté v řadě nebodovala a klesla na poslední pozici, kterou opustil Sokolov.

Baník totiž díky Machučovi zachránil remízu 1:1 s Prostějovem. Hosté vedli už od deváté minuty po gólu Píchala. Rozhodčí Hanousek ve vypjatém utkání rozdal dvanáct žlutých karet, po druhém napomínání byl v 47. minutě vyloučen prostějovský Pernackyj a v nastavení i domácí Čihák.

Žižkov v Líšni prohrával od 27. minuty, kdy se trefil Machálek a Viktoria tak inkasovala po třech zápasech. O vyrovnání se postaral Bazal, ale po pauze vrátil domácí do vedení Jeřábek.

Viktoria poté dvěma góly otočila skóre, ale remízu zajistil dvě minuty před koncem Machálek. Líšeň potřetí za sebou nevyhrála a je šestá.

Třinec doma remizoval s Brnem 1:1 a stejně jako Prostějov prodloužil sérii bez vítězství na šest kol. Slezský tým poslal do vedení v 52. minutě Akulinin, ale Zbrojovka porážku odvrátila díky náhradníku Černínovi.

Chrudim po dvou nezdarech zabrala a na svém hřišti zdolala Vyšehrad 3:2. Pražský nováček získal ze čtyř venkovních zápasů v sezoně jediný bod.

7. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - Jihlava 4:2 (1:1)
Branky: 14., 82. a 88. Vlkanova, 66. Prekop - 7. Klobása, 84. Koubek. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Mikeska. ŽK: Javůrek, Vedral, Fortelný (všichni Jihlava). Diváci: 888.

Vítkovice - Pardubice 1:3 (1:3)
Branky: 22. Zorvan - 6. Solil, 26. Jeřábek z pen., 28. Čelůstka. Rozhodčí: Denev - Batík, Mojžíš. ŽK: Surzyn, Mikula, Suchan, Cverna - Hlavatý, Miker. Diváci: 683.

Dukla Praha - Vlašim 4:0 (2:0)
Branky: 32. a 60. Holík, 34. González, 87. Jakab. Rozhodčí: Hocek - Kubr, Hurych. ŽK: Blecha (Vlašim). Diváci: 783.

Třinec - Brno 1:1 (0:0)
Branky: 52. Akulinin - 63. Černín. Rozhodčí: Cihlář - Hájek, Šimáček. ŽK: Šural, Černín (oba Brno). Diváci: 722.

Chrudim - Vyšehrad 3:2 (2:0)
Branky: 6. Vašulín, 24. vlastní Šandera, 59. Kesner - 67. Pouček, 73. Verner z pen. Rozhodčí: Marek - Myška, Matoušek. ŽK: Rybička, Froněk, Sulík - Žežulka, Švejdík, Laňka. Diváci: 1120.

Sokolov - Prostějov 1:1 (0:1)
Branky: 68. Machuča - 9. Píchal. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Váňa. ŽK: Čihák, Machuča, Štípek - Pernackyj, Biolek, Lutonský, Bréda, Píchal, Kroupa, Rolinc. ČK: 90.+3 Čihák - 47. Pernackyj. Diváci: 540.

Líšeň - Žižkov 3:3 (1:1)
Branky: 27. a 88. Machálek, 49. Jeřábek - 32. Bazal, 65. Gil, 70. Čapek. Rozhodčí: Vojkovský - Paták, Lakomý. ŽK: Šustr, Hladík, Hlavica, Jeřábek - Diviš. Diváci: 1528.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články