Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Výprask pro domácí béčko Slavie. Líšeň si pojistila vedení

Fotbalisté pražské Slavie B utrpěli na domácí půdě debakl 0:4 s Příbramí. Ani druhý pražský celek Sparta B v druhé lize neuspěl. V Karviné Sparťané prohráli 0:2 a potřetí za sbeou si nepřipsali jediný bod. Naopak domácí v soutěži přerušili sérii tří porážek. Líšeň zvítězila ve šlágru 8. kola nad Jihlavou 2:0. Brněnský tým jako jediný drží v soutěži neporazitelnost a vede neúplnou tabulku už o šest bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Karviná – Sparta B a ohlasy trenérů

Hattrickem se v Horních Počernicích blýskl útočník David Surmaj, který tak Příbrami vystřílel výhru 4:0 nad béčkem Slavia Praha. Středočeši dominovali především v prvním poločase, kdy se sparťanský odchovanec Surmaj trefil ve 14., 21. a 37. minutě. Slávistický tým navíc ještě několikrát podržel brankář Sirotník.

Po změně stran už byla hra vyrovnanější, v poslední minutě uzavřel skóre střídající Anih. Příbram neprohrála pošesté za sebou a v neúplné tabulce je šestá, Pražanům patří 12. místo.

Karvinou poslal do vedení v 17. minutě Boháč hlavou po rohovém kopu. V 66. minutě přidal druhý gól Nigerijec Durosinmi, který dostal míč do branky po velkém závaru a Boháčově tyčce.

Opava rozhodla duel s Chrudimí až v závěru. V 72. minutě otevřel skóre střídající Šcudla, jenž za šest minut asistoval u trefy Rychlého. Slezané bodovali počtvrté za sebou, Chrudim čtyři kola čeká na vítězství.

Brněnská Líšeň se drží v čele

Líšeň v úvodních osmi kolech jen dvakrát ztratila body po remízách. O vítězství nad Jihlavou rozhodl brněnský celek dvěma góly po poločase. Vysočina podruhé za sebou prohrála.

Vyškov remizoval 1:1 v Třinci a potřetí z posledních čtyř kol ztratil body. Domácí vedli od druhé minuty, hosté vyrovnali těsně před přestávkou.

Prostějov rozstřílel Táborsko 5:0 a odpoutal se od sestupových příček. O góly se podělilo pět různých střelců. Jihočeský celek nebodoval po dvou vítězstvích za sebou.

8. kolo druhé fotbalové ligy:

MFK Karviná – Sparta Praha B 2:0 (1:0)
Branky: 17. Boháč, 66. Durosinmi. Rozhodčí: Všetečka - Váňa, Dresler. ŽK: Memič - Jonáš, Suchomel. Diváci: 1015.

Opava - Chrudim 2:0 (0:0)
Branky: 72. Šcudla, 78. Rychlý. ŽK: Šigut, Kopečný, Kadlec - Kesner, Juliš. Rozhodčí: Vokoun - Dobrovolný, Pfeifer. Diváci: 1528.

Třinec - Vyškov 1:1 (1:1)
Branky: 2. Jursa - 44. Kanakimana. Rozhodčí: Černý - Mikeska, Lakomý. ŽK: Foltyn, Kateřiňák - Kanakimana, Lahodný, Vintr, Alegue, Fofana. Diváci: 526.

Prostějov - Táborsko 5:0 (1:0)
Branky: 27. Kušej, 53. Šumbera, 56. Schaffartzik, 62. Koudelka, 79. Abubakar. Rozhodčí: Dorušák - Hurych, Pospíšil. ŽK: Krynskyj, Omale, Mach - Bezpalec, Mezera, Nešpor. Diváci: 383.

Líšeň - Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 48. Machalík, 85. Ulbrich. Rozhodčí: Raplík - Pochylý, Hádek. ŽK: Vajner, Bednář, Machalík, Ulrbrich - Svoboda, Piško. Diváci: 687.

Slavia Praha B - Příbram 0:4 (0:3)
Branky: 14., 21. a 37. Surmaj, 90. Anih. Rozhodčí: Rouček - Poživil, Matoušek. ŽK: Kopáček, Kričfaluši, Singhateh - Stropek. Diváci: 495.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články