Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Líšeň v souboji o čelo přehrála Vyškov, Olomouc B připravila Karviné první prohru v sezoně

Tahákem 5. kola druhé nejvyšší soutěže bylo střetnutí dvou celků z čela tabulky Vyškova a Líšně. Na těsné vítězství 2:1 dosáhl díky dvěma proměněným penaltám celek z Brna, který se tak dělí o vedení v tabulce s rezervou Olomouce, ta připravila první podzimní porážku exligové Karviné. Stále bez bodu je Vlašim, která doma podlehla Opavě 0:1. Naopak premiérové vítězství v ročníku si připsala Dukla, která v malém pražském derby zdolala "béčko" Slavie 3:1.

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: Facebook SK Líšeň

Karviná začala na Andrově stadionu skvěle a po šesti minutách vedla 2:0. Olomoučtí ale ještě do přestávky snížili a po změně stran v rozmezí osmi minut dokonali otočku.

Slezané po květnovém sestupu z nejvyšší soutěže poprvé v druholigové sezoně nebodovali, naopak Hanáci ani v pátém kole neprohráli.

V Drnovicích, kde nastupuje ke svým zápasům Vyškov, vstřelil první branku domácí kapitán Vintr v 18. minutě.

Ještě před pauzou odpověděl z penalty Čermák, jenž krátce po změně stran z dalšího pokutového kopu otočil skóre. Líšeň v sezoně udržela neporazitelnost, Vyškov naopak poprvé nebodoval.

Sparťanskou rezervu po 20 minutách hry poslal do vedení kapitán Pudhorocký a v úvodu druhého poločasu zvýšil Goljan.

Čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen chrudimský Koželuh. V oslabení sice snížil střídající Látal, ale víc už domácí nestihli.

Po třech porážkách poprvé v druholigovém ročníku uspěla Dukla. Svěřenci trenéra Petra Rady zvítězili na Xaverově nad Slavií B především zásluhou útočníka Lukáše Matějky, který vstřelil první dvě branky.

Střetnutí týmů, které v minulém ročníku neuspěly v baráži o nejvyšší soutěž, rozhodl opavský Kopečný v 53. minutě. Domácí Vlašim svoje šance znovu neproměnila a se skóre 4:11 je na dně tabulky.

Táborsko prohrálo v Jihlavě 0:3 a v sezoně zůstává bez vítězství. Jihlavu poslal do vedení po půlhodině hry Svoboda a po změně stran přidali další góly kapitán Zoubele a Tureček.

Varnsdorf porazil Třinec 3:0 a připsal si třetí vítězství ze čtyř odehraných kol. Severočeši mají jedno odložené utkání k dobru.

O triumfu nad Třincem rozhodli silnou pasáží v úvodu druhého poločasu a třemi brankami mezi 49. a 59. minutou.

V Příbrami se nehrálo

Utkání mezi Příbramí a Prostějovem bylo odloženo kvůli podmáčenému hřišti. Zápas v Příbrami měl začít v 18:00. "Průtrž mračen hodinu před výkopem zápasu nalila hektolitry vody na hřiště stadionu Na Litavce," uvedl středočeský klub na Twitteru.

Kvůli nezpůsobilým hřištím po silném dešti už minulou sobotu nehrála Dukla s Varnsdorfem a v nejvyšší soutěži Bohemians 1905 s Hradcem Králové. Toto utkání se odehrálo v pondělí.

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Táborsko 3:0 (1:0)
Branky: 34. Svoboda, 59. Zoubele, 78. Tureček. Rozhodčí: Všetečka - Pečenka, Novák. ŽK: Piško - Babacar, Mezera, Kosek. Diváci: 453.

Chrudim - Sparta B 1:2 (0:1)
Branky: 85. Látal - 24. Pudhorocký, 52. Goljan. Rozhodčí: Černý - Líkař, Poživil. ŽK: Vrána, Harušťák, Kesner, Kronďák (trenér) - Goljan, Jonáš, Schánělec. ČK: 75. Koželuh (Chrudim). Diváci: 1360.

Vyškov - Líšeň 1:2 (1:1)
Branky: 18. Vintr - 35. a 51. obě z pen. Čermák. Rozhodčí: Kvítek - Matoušek, Hádek. ŽK: Krška, Kubala, Srubek - Černín, Matocha. Diváci: 1014.

Vlašim - Opava 0:1 (0:0)
Branka: 53. Kopečný. Rozhodčí: Zaoral - Dohnálek, Pochylý. ŽK: Hošek, Onije - Kramář, Lasák, Šigut. Diváci: 370.

Olomouc B - Karviná 3:2 (1:2)
Branky: 42. Slaměna, 57. Slavíček, 65. Hadaš - 3. Memič, 6. Zedníček. Rozhodčí: Kotala - Mikeska, Žurovec. ŽK: Vymětalík, Grygar - Ciencala, Nešický. Diváci: 609.

Slavia B - Dukla 1:3 (0:1)
Branky: 89. Nikl - 7. a 61. Matějka, 63. Kim Sung-pin. Rozhodčí: Batík - Pfeifer, Pospíšil. ŽK: Kričfaluši, Beran - Šťovíček, Ullman, Kozel, Havel. Diváci: 670.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články