Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Táborsko si vyšláplo i na Brno a ve druhé lize zůstává stoprocentní, Schánělec táhl Spartu "B"

Už jen jeden tým zůstává ve druhé lize se stoprocentní bilancí – Táborsko. Fotbalisté z jihu Čech totiž ve šlágru čtvrtého kola porazili Brno 2:1 a prodloužili úspěšnou sérii. Poprvé v sezoně naopak zaváhaly Vyškov s Jihlavou, obě mužstva remizovala 1:1. První vítězství v ročníku si připsala Líšeň, která zdolala Příbram 2:0, a také sparťanské "béčko" po skalpu Chrudimi. Opava proti nováčkovi Žižkovu neudržela tříbrankové vedení a jen remizovala 3:3.

Fotbalisté Táborska se radují z gólu
zdroj: facebook.com/FC SILON Táborsko

Táborsko prožívá nečekaně povedený vstup do sezony. Jihočeský celek vedl nad Brnem už ve 3. minutě po brance Zemana. V 74. minutě sice Zbrojovka srovnala, ale za chvíli rozhodl domácí Plachý. Brněnský tým po sestupu nadále tápe a ze čtyř kol pouze jednou zvítězil. Na vedoucí příčku v tabulce, která jako jediná znamená přímý postup mezi elitu, ztrácí coby největší favorit soutěže už osm bodů.

Po třech výhrách poprvé přišel o body Vyškov. Ve Vlašimi hned od úvodu musel po penaltě domácích dotahovat a nakonec mohl být rád za remízu, o které rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Metsoko. Moravané ztrácejí z druhého místa na Táborsko dva body. Vlašimští i ve čtvrtém měření sil v sezoně hráli nerozhodně a potvrdili pozici remízového "krále".

Jihlava na stadionu Kroměříže vedla od 33. minuty po vlastním gólu Housera, hned po změně stran ale srovnal Cupák. V závěru hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů a mohli být rádi za bod. Nováček soutěže doma ani napodruhé neprohrál. Vysočina, stejně jako Vyškov ztrácí na vedoucí Táborsko dva body.

Po dvou triumfech za sebou neuspěla Příbram, která padla v Líšni. Vítězný gól dal ve 13. minutě zpoza vápna Matocha. Brněnský celek poprvé v sezoně vyhrál a dostal se mezi sedmičku mužstev ze středu tabulky, která mají na kontě čtyři body. Po divoké remíze 3:3 mezi ně patří i Opava a Žižkov. Pražský nováček ve Slezsku ještě v 62. minutě prohrával 0:3, ale poté proměnil penaltu Voltr a v závěru srovnali střídající Jirásek a Sixta.

Schánělec spasil sparťanské "béčko"

Jak už bylo zmíněno, rezerva Pražanů poprvé v sezoně vyhrála. Chrudim naopak klesla na poslední místo i proto, že dohrávala od 36. minuty bez vyloučeného Látala. Krátce poté se prosadil Schánělec, jenž ve druhé půli zařídil i konečný výsledek.

Stejně jako Chrudim čeká na první skalp soupeře v ročníku olomoucké "béčko". Prostějov proti Sigmě vedl od 29. minuty zásluhou Malce, po změně stran vyrovnal Šíp.

Dukla vedla nad Varnsdorfem už po 25 minutách 3:0, když postupně skórovali Šebrle, Zeronik a Barac. Za hostující tým snížil Firbacher, ale Šebrle do konce úvodního dějství vrátil domácím třígólový náskok. Po hodině snížil Firbacher a v nastavení vstřelil kontaktní branku střídající Dufek. Dejvický celek zvítězil ve třetím z úvodních čtyř kol.

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Táborsko – Brno 2:1 (1:0)
Branky: 3. Zeman, 79. Plachý  74. Texl. Rozhodčí: Kotala  Kotík, Bureš. ŽK: Bláha, Varačka  Granečný, Řezníček. Diváci: 1052.

Vlašim – Vyškov 1:1 (1:0)
Branky: 3. Singhateh z pen.  90.+4 Metsoko. Rozhodčí: Trska  Machač, Pečenka. ŽK: Singhateh, Biegon  Lahodný, Vintr, Alassane. Diváci: 335.

Líšeň  Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 13. Matocha, 73. Mezera. Rozhodčí: Vokoun  Arnošt, Černoevič. ŽK: Mezera  Jahič. Diváci: 418.

Opava  Viktoria Žižkov 3:3 (2:0)
Branky: 3. Omale, 45.+1 Yahaya, 58. Ondráček - 63. Voltr z pen., 75. Jirásek, 88. Sixta. Rozhodčí: Křepský - Pochylý, Lakomý. ŽK: Richter, Janoščín, Omale, Helebrand, Kopečný - Muleme, Tregler, Finěk. Diváci: 1412.

Kroměříž - Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 46. Cupák  33. vlastní Houser. Rozhodčí: Opočenský  Šafránková, Pfeifer. ŽK: Tiahlo  Vedral, Tombul, Tureček, Pešek, Fila, Peřina, Křehlík. ČK: 80. Tombul, 89. Piško (oba Jihlava). Diváci: 856.

Sparta Praha B  Chrudim 2:0 (1:0)
Branky: 39. a 67. Schánělec. Rozhodčí: Pechanec  Novák, Cichra. ŽK: Mokrovics, Váňa, Hranoš  Látal, Kesner: ČK: 36. Látal. Diváci: 334.

Olomouc B  Prostějov 1:1 (0:1)
Branky: 75. Šíp  29. Malec. Rozhodčí: Batík - Paták, Podaný. ŽK: Slavíček, Jaja  Zapletal, Schaffartzik, Bolf, Habusta. Diváci: 238.

Dukla Praha - Varnsdorf 4:3 (4:1)
Branky: 2. a 40. Šebrle, 12. Zeronik, 25. Barac - 31. a 61. Firbacher, 90.+2 Dufek. Rozhodčí: Zaoral - Hurych, Dobrovolný. ŽK: Šebrle, Moulis, Kozel - Zálešák, Michal, Ambler. Diváci: 764.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články