Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Startuje druhá liga, favoritem na postup je Dukla pod vedením Rady

Hned na úvod druholigového fotbalového ročníku souboj aspirantů na přední příčky. Podle bookmakerů je největším favoritem na postup do nejvyšší soutěže Dukla s novým trenérem Petrem Radou, která v předehrávce hostí loni čtvrtou Líšeň. Soutěž bude i se třemi B-týmy. Sparťanskou rezervu doplní v roli nováčků "béčka" Slavie a Olomouce. Přímý přenos utkání Dukla Praha – Líšeň sledujte od 16:50 na ČT 3 a ČT sport Plus.

Dukla opustila první ligu v roce 2019 po osmi sezonách mezi elitou. V minulém ročníku Pražané skončili devátí se ztrátou 30 bodů na vítěznou Zbrojovku Brno. Rada v dubnu po čtyřech a půl letech skončil v Jablonci a na lavičce Dukly nahradil Bohuslava Pilného.

"Chceme se pokusit minimálně o baráž a snažit se hrát nahoře. Myslím, že hráči na to kvalitativně mají," uvedl na předsezonní tiskové konferenci Rada, jenž v Dukle působil jako hráč a nyní se tu sejde se svým synem brankářem Filipem.

Změny pravidel pro druhou ligu probral Fotbal fokus podcast:

Klub z Julisky v létě přivedl například útočníka Lukáše Matějku na hostování z Plzně, dalšího ofenzivního hráče Pavla Moulise z Teplic nebo gólmana Jana Čtvrtečku ze Sparty. "Hráči, které jsme oslovili, jsme z 90 procent získali. Prezident klubu (Petr Paukner) nám vyšel vstříc," řekl Rada.

Druhým největším adeptem na postup podle sázkových kanceláří je Karviná, která v minulém ročníku sestoupila z první ligy. Slezané se nevyhnuli řadě odchodů, ale udrželi sedmatřicetiletého kapitána a klíčového útočníka Michala Papadopulose.

"Jdeme do soutěže s absolutní pokorou, na druhou stranu s obrovským odhodláním se vrátit hned zpátky," prohlásil nový karvinský kouč Tomáš Hejdušek, nástupce Bohumila Páníka.

Vítěz po závěrečném 30. kole přímo postoupí do příštího ročníku první ligy. Druhý a třetí tým tabulky čeká baráž proti 15., respektive 14. mužstvu nejvyšší soutěže. Nejhorší dva celky druhé ligy na 15. a 16. místě sestoupí o patro níž do ČFL nebo MSFL.

Pokud se na prvních třech příčkách druhé nejvyšší soutěže umístí B-týmy, do konečného pořadí pro postup mezi elitu nebo účast v baráži se nebudou počítat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články