Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Sigma se dočkala první výhry, Znojmo po pádu z ligy dál vítězí

Ústí nad Labem – Po nečekané prohře na Žižkově získali fotbalisté Olomouce v druhé lize první tři body. Sigma je vybojovala doma proti Frýdku-Místku, který porazila 3:0. Výhru si připsal i druhý sestupivší z nejvyšší soutěže Znojmo, který zvítězil 2:1 v Ústí nad Labem a je v čele soutěže.

Olomouc před týdnem v Praze předvedla matný výkon, trenér Kalvoda proto udělal hned pět změn v sestavě. Vyplatilo se, protože už v 8. minutě poslal Sigmu do vedení jeden z nováčků Janotka. Vzápětí se prosadil Vašíček a výhru exprvoligového celku završil po přestávce Houska.

Táborsko, které v prvním kole neudrželo vedení v Sokolově, tentokrát muselo dotahovat. Varnsdorf vedl díky brance Breiteho z 42. minuty a domácí dokázali srovnat až po závaru v závěru druhého poločasu zásluhou střídajícího Musiola.

Stejným výsledkem skončil také souboj Vlašimi a Sokolova, které tak shodně i ve druhém kole uhrály remízu 1:1. Obě branky padly v prvním poločase a hosté potvrdili, že proti Vlašimi se jim daří, když s ní v posledních šesti zápasech uhráli 14 bodů.

Žižkov pouze remizoval s Pardubicemi

Viktoria nedokázala navázat na nečekanou doma výhru nad Sigmou z úvodního kola a v druhém utkání před vlastními fanoušky pouze remizoval s Pardubicemi 1:1. 

Pardubice šly do vedení už po pěti minutách, kdy se k míči po přetaženém rohovém kopu dostal Bederka a trefil se přesně do rohu branky. Žižkov si pak vytvořil tlak a měl několik nadějných šancí, ale Markův pokus vyhlavičkovali z branky obránci, následně Východočechy několikrát podržel brankář Frydrych.

V 66. minutě už se ale Viktorka dočkala, když pravý bek Dressler potvrdil své ofenzivní schopnosti, utekl obraně a přehodil vybíhajícího brankáře. Ve zbytku zápasu už si žádný z týmů nevytvořil větší šanci, Pardubice remizovaly podruhé v sezoně. 

V Mostu se čekalo na gól do 69. minuty, kdy se prosadil hostující Ševčík a rozesmutnil domácí fanoušky. Deset minut před koncem po faulu Řeháka proměnil pokutový kop Schaffartzik, v nastavení pak výhru Opavy završil po individuální akci přes téměř celé hřiště Machálek.

Nováček z Kolína prohrál, přestože se v 39. minutě dostal proti Zlínu do vedení po gólu zkušeného Klapky z přímého kopu. Šlo o první kolínský gól v druhé nejvyšší soutěži. Jenže už za minutu srovnal Poznar za přispění teče domácí obrany a rozhodující moment přišel čtvrt hodiny před koncem, kdy si na rohový kop naběhl Chmelo a zařídil Zlínu těsné vítězství.

Karviná v derby porazila Třinec

V utkání Třince s Karvinou kromě čtyř branek padly i dvě červené karty, když už ve 14. minutě musel ze hřiště hostující Skwarczek a těsně před přestávkou dohrál po druhé žluté domácí Lisický.

První gól padl ještě za vyrovnaného počtu hráčů a v 11. minutě se o něj postaral Budinský. Po vyloučení Skwarczeka za faul zezadu se Třinci podařilo srovnat, pak už ale stříleli jen Karvinští. Hned v úvodu druhého poločasu se prosadil Urgela a v 75. minutě jeho náhradník Fiala. 

Znojmo jede na vítězné vlně

Znojmo se dostalo stejně jako v úvodním kole na hřišti Kolína do vedení už během první desetiminutovky, na svůj gól z prvního duelu navázal chorvatský záložník Miro Kovačič. Druhou branku v ročníku pak v 18. minutě přidala i další z letních posil útočník Libor Žondra.

Ústí se v závěru nadechlo k náporu hlavně díky kontaktní brance bulharského záložníka Emanuila Maneva ze 73. minuty, ale srovnat již nestihlo. Naopak na druhé straně se nejvíc gólu přiblížil Žondra, jenže trefil břevno.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Frýdek-Místek 3:0 (2:0)

Branky: 8. Janotka, 13. Vašíček, 50. Houska. Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček. ŽK: Zapalač (Frýdek-Místek). Diváci: 2808.

Viktoria Žižkov- Pardubice 1:1 (0:1)

Branky: 66. Dressler - 5. Bederka. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Peřina. ŽK: Bederka. Diváci: 1764.

Táborsko - Varnsdorf 1:1 (0:0)

Branky: 73. Musiol - 42. Breite. Rozhodčí: Pechanec - Pochylý, Machálek. ŽK: Džafič, Porcal - Filip. Diváci: 786.

Most - Opava 0:3 (0:0)

Branky: 69. Ševčík, 81. Schaffartzik z pen., 90.+3 Machálek. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Kožár. ŽK: Veselinovič, Běloušek, Řehák - Mrázek, Květoň, Schaffartzik. Diváci: 745.

Kolín - Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 39. Klapka - 40. Poznar, 74. Chmelo. Rozhodčí: Hrubeš - Zeman, Melichar. ŽK: Petrášek, Kabele - Hájek, Salachna, Benčík. Diváci: 740.

Vlašim - Sokolov 1:1 (1:1)

Branky: 30. Simerský - 1. Ouedraogo. Rozhodčí: Adámková - J. Paták, Caletka. ŽK: Putz, Matějka, Breda - Ouedraogo. Diváci: 596.

Třinec - Karviná 1:3 (1:1)

Branky: 25. Ceplák - 11. Budinský, 46. Urgela, 75. Fiala. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Mokrusch. ŽK: Lisický, Kundrátek, Hupka - Ondřejka, Janíček. ČK: 45. Lisický - 14. Skwarczek. Diváci: 1220.

Ústí nad Labem  Znojmo 1:2 (0:2) 

Branky: 73. Manev  8. Kovačič, 18. Žondra. Rozhodčí: Berka  Černý, Arnošt. ŽK: Smola, Novák  Leibl, Žondra. Diváci: 1 212. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články