Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Sešívané béčko je nově doma v Radotíně. Udržení se v druhé lize? Až poslední priorita, říká Bílek

Fotbalové béčko Slavie hraje od nové sezony své domácí zápasy v druhé nejvyšší soutěži, kam opětovně postoupilo, na pražském stadionu v Radotíně. Ten totiž splňuje všechny potřebné normy. Vedení klubu si od B-týmu primárně slibuje rozvoj mladých hráčů. Udržení se v lize je až poslední ze tří hlavních priorit.

B-tým Slavie využívá stadion v Radotíně
zdroj: ČT sport

Ještě v červenci byl areál v Radotíně pod dodělávanou rekonstrukcí.

"V první etapě byla hotova hlavní budova s kabinami, masérnami, vytápěnou vnitřní halou. V první etapě se dokončil i atletický ovál," říká v rozhovoru pro ČT sport provozní ředitel Slavie David Šrámek.

Druhá etapa zahrnovala ochozy kolem stadionu a osvětlení. A také montovanou tribunu.

"Asociaci jsme žádali, abychom hráli dva zápasy venku, bohužel se povedl jenom jeden," dodává Šrámek k úvodnímu mači, který Slavia prohrála na Táborsku 1:3.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Béčko Slavie hraje své domácí zápasy v Radotíně

A pokračuje: "Druhé kolo jsme hned dostali pražskou Spartu, což je z provozního a bezpečnostního pohledu nejtěžší zápas sezony," tvrdí k utkání, které sešívaní vyhráli 2:1.

Stadion Olympia Radotín má kapacitu 1500 míst. "Doufám, že pomalu bude areál vzrůstat tak, aby byl fanouškům pohledný. Nový je i trávník, dělalo se kompletně nové podloží," zdůrazňuje Šrámek.

Přístup na stadion je nejlepší vlakovým spojením ze Smíchova. Slavia bude nicméně dál využívat i zázemí v Xaverově pro týdenní tréninkový proces a domácí zápasy dorostenecké kategorie.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Slavia B – Sparta B

Svěřenci trenéra Davida Střihavky se do druhé nejvyšší soutěže vrací po roce. Vedení Slavie si proto stanovilo tři jasné priority, podle nichž se hodlá k béčku stavět.

"Chceme se starat o rozvoj mladých hráčů. Béčko bude sloužit pro potřeby A-týmu a až třetí priorita je teprve udržení ve druhé lize," vysvětluje v rozhovoru pro ČT sport sportovní ředitel Jiří Bílek.

Sešívaní po derby zvítězili i nad Líšní a béčkem Olomouce, naopak podlehli Chrudimi a Vyškovu. V tabulce jsou tak před sedmým kolem na čtvrtém místě s devíti body.

Stadion v pražském Radotíně
zdroj: ČT sport

Cílem je samozřejmě i vzájemné propojení týmů.

"Chceme si vychovat hráče pro A-tým a pro urychlení jejich adaptace je nutné, abychom používali stejný princip, abychom hráli stejným systémem. Komunikace mezi áčkem a béčkem je nezbytná a samozřejmě probíhá," popisuje Bílek, který je rovněž členem slávistického představenstva.

Počítá se i s rotací hráčů. "V případě, že si Jindřich Trpišovský řekne, že potřebuje dát hráčům minutáž, nebo bude potřebovat rozehrát fotbalisty po zranění, béčko je k dispozici a k tomu slouží."

Bílek si je vědom toho, že druhá liga je náročná, vyrovnaná soutěž. "Pro naše hráče ročníků 2004–2007 je to dar. Potřebují hrát, aby to mohli zužitkovat v první lize. My potřebujeme akcelerovat jejich kariéru a tahle zkušenost je k nezaplacení."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články